Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

AINAS BLOGG

Om syendets glädjeämnen och vedermödor. Och lite om tillvaron utanför syrummet.

Midsommar

Jag och min man är med i folkdanslaget på orten där vi bor. Här firar vi midsommar med besked. Vid vår hembygdsgård klär vi midsommarstången på torsdag kväll. Den som vill får vara med. Det hade regnat hela dagen men slutade sen eftermiddag.  Helt OK väder på kvällen. Björklöven hade hunnit torka.

Midsommarafton börjar vi med att göra i ordning allt som behövs för försäljning av fika mm. Det blir många brödfat. Sommarens psalmer sjungs i kyrkan innan majstången ska resas kl 13. Den bärs av starka människor med spelmän först. Själva resningen var enkel i år för det blåste inte.  Inget regn kom det heller på hela dagen.

Sen var det full fart på dansen runt stången och dansuppvisningarna. Försäljninga av hamburgare, korv och fika. Alla aktiva dansare åker iväg   till olika platser och förgyller midsommarfirandet i sommarstugeområden och på andra hembygdsgårdar . Vi andra och några till måste sälja kaffe mm. Någon uppskattade mängden folk till drygt 2000 personer.

På midsommardagen har vi dansuppvisningar på olika äldreboenden.

Sen avslutar vi midsommar med en privat fest för danslaget. 

Loppis fanns också. Jag fyndade 2 hemvävda gamla lakan. Såna som är hopsydda i mitten. Vet inte riktigt vad jag ska göra av dem.  Kanske en blus? De får ligga i kö så länge.

 

 

Postat 2011-06-26 09:15 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Diana

Som så många andra har jag en Diana. Jag gillar inte namnet så min heter Linnea. Hon var lite ostadig på sina tre metallben. Så småningom gick infästningen på det ena benet sönder. Då kunde hon inte alls stå upprätt.

Vad gör man då?  Jag köpte en enkel pidestal med 3 hyllor, kortade  av benen. Skruvade 3 hjul under nedersta hyllan. Borrade hål för stången i de 2 översta hyllorna. Benställningen är klar. Nu går det inte att använda den speciella kjoluppfållaren men det överlever jag. Lite ostadig är hon fortfarande. Om jag sätter en fot på nedersta hyllan så går det rätt bra att förflytta hela henne om det behövs.

Eftersom jag tyvärr inte syr så mycket kläder har Linnea bara stått påklädd i syrummet. Lite i vägen faktiskt. Så hon fick flytta till ett förråd.

Så i höstas skulle jag sy en kjol. Linnea fick komma in men så mager hon blivit. Hon höll inte måtten längre. Kjolen ramlade ner på höften. Det kan väl inte vara jag som..........? Så Linnea fick en "bilring" runt midjan. Gjord av en sittdyna skuren i remsor. Ganska bra faktiskt. Det går ju inte att nåla i Linnea. Men nu går det jättebra i den nya midjan.

 

 

Postat 2011-06-20 08:28 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Ut ur garderoben

Nu är det äntligen klart

När första banbarnet var på väg blev jag ombedd att sy ett fullstort lapptäcke i krossad plysch. Det var en utmaning. Jag hade knappt provat på lappteknik. Plyschen är töjbar på ena ledden; mer eller mindre.  Och stum på en andra ledden. Dessutom är plyschen hal och glider både hit och dit.

Det var bara att glömma det där med räta vinklar och raka kanter. Jag gjode ett enkelt mönster så de sneda vinklarna inte skulle påverka varann. Gjorde ränder på diagonalen. Kände mig faktiskt ganska stolt över resultatet. 

Så kom barnbarn nr 2. Eftersom 1:an fått ett måste  2:an också få ett.  Med ränderna åt andra hållet och en annan bottenfärg. 

Så kom 3:an. Hon måste givetvies också få ett täcke. Annars vore mormor försräckligt orättvis.  Nu hade jag sytt lite i lappteknik så jag bestämde mig för ett mönster med lite mer mönsterpassning.  Det ångrade jag sen. Det blev många suckar o flera förvaringar i garderoben. 

Täcket blev inte klart till 1-årsdagen som jag tänkt. Flera månader av garderobsförvaring följde. Så närmade sig 2-årsdagen. Ut ur garderoben för nu skulle det bli klart.  Iväg till Sypressen för att låna specialmaskinen. Jag insåg att mitt täcke och den maskinen inte skulle funka ihop.  Därför fick jag quilta på en vanlig maskin som är större än min egen. Quiltade alla rutor. Sen gjorde jag kanterna hemma. ALLT måste  är tråcklas först. Det tog mycket tid men jag hade i alla fall sällskap av radion. 

Nu är täcket klart och överlämnat. Och till belåtenhet.  För mig känns det som en stor lättnad och jag kan med gott samvete ge mig på nya projekt.  Några fler täcken i krossad plysch blir det INTE.

 

 

 

Postat 2011-06-05 20:11 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons