Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

AINAS BLOGG

Om syendets glädjeämnen och vedermödor. Och lite om tillvaron utanför syrummet.

Diana

Som så många andra har jag en Diana. Jag gillar inte namnet så min heter Linnea. Hon var lite ostadig på sina tre metallben. Så småningom gick infästningen på det ena benet sönder. Då kunde hon inte alls stå upprätt.

Vad gör man då?  Jag köpte en enkel pidestal med 3 hyllor, kortade  av benen. Skruvade 3 hjul under nedersta hyllan. Borrade hål för stången i de 2 översta hyllorna. Benställningen är klar. Nu går det inte att använda den speciella kjoluppfållaren men det överlever jag. Lite ostadig är hon fortfarande. Om jag sätter en fot på nedersta hyllan så går det rätt bra att förflytta hela henne om det behövs.

Eftersom jag tyvärr inte syr så mycket kläder har Linnea bara stått påklädd i syrummet. Lite i vägen faktiskt. Så hon fick flytta till ett förråd.

Så i höstas skulle jag sy en kjol. Linnea fick komma in men så mager hon blivit. Hon höll inte måtten längre. Kjolen ramlade ner på höften. Det kan väl inte vara jag som..........? Så Linnea fick en "bilring" runt midjan. Gjord av en sittdyna skuren i remsor. Ganska bra faktiskt. Det går ju inte att nåla i Linnea. Men nu går det jättebra i den nya midjan.

 

 

Inlagt 2011-06-20 08:28 | Läst 4546 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-03-10 10:27   Ulla Wikman
Smart idé med underredet till din provdocka! Jag har samma provdocka och har haft samma problem med foten, gissa hur min lösning blev....? Jag gick till en återvinningsbutik och köpte en stadig julgransfot! Fungerar perfekt.
Ulla
 
2011-06-20 12:46   Maria T-bom
Självklart är det dockan som har magrat ute i förrådet där hon stått och förtvinat! :) Underbart roligt skrivet!
 
2011-06-20 12:36   Agneta Lindström
Tack för bild på din lösning av underrede och även på bilringar, och ett annat namn ska min nog också få när hon börjat jobba så jag vet vad som passar.
 
2011-06-20 09:09   Lotta Nilsson Persson
Du verkar ha mycket gott i förrådet som Linnea har mumsat i sej:) Bilringar ska man vara rädd om, dom håller en flytande om somrarna och varm om vintrarna. Gillar din lösning på stativ.
 
2011-06-20 08:50   Johanna Söreke
Bra idé! Min heter Elsa! ;)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons