Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

AINAS BLOGG

Om syendets glädjeämnen och vedermödor. Och lite om tillvaron utanför syrummet.

Uppiffad gardin

I mitt syrum hänger sedan länge en röd veckad gardin.  Jag har tyckt att den varit så snygg. Häromdagen när jag hängde upp adventsstjärnan tyckte inte alls den var lika fin. Den såg så trist ut. Den måste piffas upp! I brist på snö som utsikt bestämde jag att brodera snögubbar på gardinen.

Jag har en liten samling snögubbebroderier. Men där var inte många som jag verkligen gillade så jag fyllde på med några mer juliga motiv. Jag passsade på att prova olika backingar och olika tjocka trådar. Jag ville se vilken skillnad det blev- o det blev det.  När jag använde den tjockare tråden blev det fullt med ludd ovanpå och även i spolhuset.

När jag gjorde nästa snögubbe som är i redworkteknik nöttes tråden och gick av stup i kvarten. Så den snögubben ser lite luddig och sliten ut.  Varför? funderade jag över natten. Det är ju då som man löser problemen-åtminstone ibland. Så jag gjorde rent runt nålen med en tvättservett. Fick bort en massa ludd som liknade pyttesmå metallspån. Sen slet den inte av trådarna.

Men ett hyss återstod. Det tredje broderiet från höger är två nyårsklockor. De finns på vänstersidan också. Men:- upp-o-ner. Jag hade inte programmerat dem så och displayen visade inte bilden upp-o-ner. ????

Gardinen blev i alla fall liet roligare. När våren kommer ska jag ändå sy en ny.

Nöjd med resultatet?  NJA, men den får duga.

Postat 2014-12-02 22:27 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons