Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

AINAS BLOGG

Om syendets glädjeämnen och vedermödor. Och lite om tillvaron utanför syrummet.

Brödfatet

Till fredagssoppan brukar min man ha baguette med vitlökssmör i. Jag tycker det var tråkigt att vi inte hade någon trevligt brödfat i passande format. Efter en del funderande gjorde jag ett. Utan extra stadga.

Eftersom vitlökssmöret rinner använde jag vävplast till insidan.

Jag vet inte riktigt hur jag bar mig åt. Botten på insidan  blev större än utsidan fastän jag verligen tänkte på att den skulle var mindre.  Själva fatet påminner mig om en välanvänd toffel dvs uttrampad och formlös. När baguetten ligger i ser det i alla fall bra ut. Nu har jag gjort om botten lite men fatet liknar ändå toffeln. Gubben är i alla fall nöjd.

 

Postat 2012-03-04 16:04 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Rufs

På syfestivalen för ett år sen såg jag ett täcke i rufsteknik. Jag studrade täcket noga och provade på hemmaplan.  Resultatet blev ganska OK. Men det blev inte lika rufsigt som orginalet.

Så denna gång var jag med på workshopen o lärde mig tekniken på riktigt.  För riktigt rufsigt resultat ska man både tvätta o tumla täcket. Jag har ingen tumlare så det blev bara tvätt. 

Vad jag ska göra med den? Tanken vara att den skulle bli en kudde men vi behöver absolut inte fler kuddar. Så den får ligga till sig tills jag kommer på något bra. Några förslag? 

På mässan träffade jag en av de aktiva medlemmarna här på Sysidan. Vi hade bestämt det i förväg. Det var verkligen roligt att ses. Nu har namnet namnet fått en hel kropp och en röst. Tack för det Agneta.  

 

Jag hade en liten namnskylt på mig.

Men det var ingen från sysidan som tog kontakt. Jag har i alla provat idén. Jag var där på söndagen. Måhända var andra medlemmar där dagarna innan.

 

Postat 2012-03-04 15:44 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons