Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

AINAS BLOGG

Om syendets glädjeämnen och vedermödor. Och lite om tillvaron utanför syrummet.

Sygrupp del 2

TACK för alla uppmuntrande kommentarer jag fått ang min sygrupp.

Det är jätteroligt att lära ut sykonsten. Min grupp är liten. Bra på sätt o vis för då hinner jag med deltagaren eller deltagarna. I torsdags kom en kvinna med sin symaskin i en barnvagn.

Jag finns där  9-ca 11.  Hon hinner inte komma förrän kl 10 så tiden blir inte så lång. Men vi hann gå igenom skötsel o tillbehörspåsen o det mest elementära för att kunna sy. Vi hann inte med de olika sömmarna för hon hade med ett par kläder som hon lagade.

Så sömmarna tar vi nästa gång. Hon var så glad när hon gick hem.  Nya ord hade hon med sig; nedskrivna på bruksanvisningen till symaskinen.  Det är inte lätt att både ta in hur man sköter maskinen OCH alla nya ord.

Nu har jag beställt blixtlås o annat roligt av Bibbi. Så den som varit med några gånger kan gå vidare med lite svårare saker.

Jag rekommenderar stakrt att gå med som volontär. Det handlar om diverse uppgifter såsom sällskap, högläsning, läxhjälp mm. Det ger inga pengar men så mycket av social kontakt, kunskap, glädje och egen utveckling.

Inlagt 2014-04-27 22:05 | Läst 6518 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-05-13 12:54   Maria Svensson
Hjälp mig! Snäll någon!

Har svårt att läsa av ett mönster. Känner mig handikappad och låst m.m. När jag inte kan läsa av ett mönster och förstr det. Kan ju grunden. Rätta, aviga, resår, maska av. Det börjrablir tjatit det här att bara sticka detta nu. Snälla någon som kan hjälpa mig med detta så är det guld värd.
 
2014-04-29 22:47   Ann Lindahl
Men Aina vilken fin människa du är
 
2014-04-28 16:24   Bibbi Lundgren
Jag är så imponerad Aina.
Önskar jag också hann göra något sådant.

Jag blir väl pensionär jag med vad tiden lider :)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons