Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

AINAS BLOGG

Om syendets glädjeämnen och vedermödor. Och lite om tillvaron utanför syrummet.

Välja färger

Ibland sover barnbarnen över hos oss. Pojkarna har fått sy varsitt örngott med broderier på. Örngott som de använder här. De har fått göra alla moment tills örngottet blev klart.

Så var lilltjejen 3,5 år här en helg. Då passade vi på att sy ett örngott. Hon är mycket yngre än bröderna så jag gjorde det mesta jobbet. Hon fick välja. Först välja tyg. Hon valde ett gult. Sen skulle hon välja broderier. hon valde många; för många. Så hon fick minska ner. En ekorre och en katt skulle hon ha för såna gosedjur hade hon med sig. Så skulle hon absolut ha en nyckelpiga. 

Alla vet vi hur en nyckelpiga ser ut. Röd m svarta prickar. Det finns inget alternativ i naturen utom möjligen en gul variant. Så tänker vi men hon är härligt befriad från det tänket än så länge. Nyckelpigan skulle var lila. Huvudet blått. Prickarna skulle också var lila men då protesterade mormor för då syns inte prickarna. Så de fick bli svarta liksom fötterna som syddes samtidigt. Morfar och jag tycker den blev läcker.

Så ville hon ha en krokodil. De brukar vara gröna.  Men inte hennes krokodil. Den skulle vara svart med lila ögon.

Så fastnade hon för 4 små morötter på rad. Sydda i olika gula färger. Men nej inte gula. Alla skulle ha samma blå färg. Då tror jag hon var lite trött på att bestämma färg så alla fick bli lika.

Tänk om vi vuxna också kunde vara befriade från att tänka hur saker och ting ser ut i verkligheten. Jag tror vi skulle bli mer kreativa då.

 

 

 

 

Inlagt 2013-02-09 22:01 | Läst 6114 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-02-11 15:56   Ulrika Lindh
Ja det vore bra om vi kunde tänka lite mer som barn kring kreativt skapande.
 
2013-02-11 13:43   Ma-Lou Ma-lou
Ja, det vore härligt att vara så öppen i sinnet.
Vad roligt för barnbarnen med mormors brodermaskin förstår att det även intresserar pojkarna då de brukar älska allt vad maskiner heter. När jag varit på träff hos min handlare så har någon tagit med sina söner och de har varit helt begeistrade i brodermaskinerna.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons