Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Blogginlägg


Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 56 Nästa Sista 

Kalasklänning till min dotter

Dags för barnkalas igen då. 5-åriga dottern ville ha sin "prinsessklänning" - en av farmor köpt fe-utstyrsel som är älskad men inte helt presentabel längre och jag törs inte riktigt tvätta den. Jag ... läs mer..

Barnjeans

Yngste sonen var i desperat behov av nya jeans. De gamla är numer rätt så vällappade såväl på knäna som i baken, och dessutom behöver han kliva upp en storlek. I ytterligare nästa storlek har jag ... läs mer..

10 år hurra!

Idag firar jag 10 år med sysidan.  Jag kan konstatera att jag varit mer aktiv de senaste två åren. De förändringar som gjordes för att lättare se olika meddelanden på min profil har varit mycket ... läs mer..

Finförvaring för presentpapper och -snören

Resttygskorgen var full. Jag kan inte med att slänga tyger och bitarna var för små att sälja eller skänka bort. Vid varje födelsedag, jul, barnkalas osv de senaste åren har jag tänkt att jag skall sy ... läs mer..

Tokvantar.

Tog en paus i nålbindningen och virkade ett par tokvantar. inspirationen fick jag efter att jag läste detta i en vantbok. min son Isidor blev så förtjust i dem att han genast paxade dem. Jag ska ... läs mer..

Sytt på sistone

Denna höst har jag hittills läst mer än jag sytt. Det är mycket lättare att ta upp en bok som är på gång och läsa några sidor innan man blir avbruten, än att hinna med något vettigt i ett ... läs mer..

nålbindning , typ

Okej. Idag har jag provat nålbinda efter video på Youtube.  Efter att sett filmen nörton gånger. Knytit, knytit upp, knytit, knytit upp osv så inser jag att det var inte enklast. Inte ser det rätt ut ... läs mer..

Testa tekniker i stickning

Uppgiften var att testa tekniker i stickning (och virkning men det hann inte jag). Allt blev lite svårare när vi dessutom skulle använda oss av en skiss vi gjort. Jag valde en skiss där vi först ... läs mer..

Syfestivalen

I lördags var jag på Syfestivalen och kikade runt. Jag köpte lite garn och så bröt jag mot mitt scrapköpsstopp och köpte lite papper och ett alfabet. Min favoritscrapbutik var ju där och då är det ... läs mer..

svampfärgning

Denna helg är jag på kurs i svampfärgning. Visste ni att svamp inte är någon växt utan en egen art? Det visste inte jag och då gick jag skolan på 70 och 80 talet och borde veta det. Första dagen är ... läs mer..

Färgklick i höstmörkret.

Ännu inget överkast klart.  Det blev två kuddar till soffan i vardagsrummet.  Hittade ett vackert möbeltyg, på en möbelfabrik som säljer ut  överblivet tyg från tillverkningen, jättebilligt. Behöver ... läs mer..

Stickat och lite annat

bild persdotter Hej:) skriver nu mitt första handarbetsblogginlägg, här kan jag del av min last med handarbetsprylar och handarbete som jag gör. Just nu är det en tröja, se bilden ovan. Garnet är ... läs mer..

rasande fart.

Nu är det inte längre pyssel. Nu är det laborationer i ämnet tovning, gud bevars. Fint ska det vara. Så det har tovats på längden och tvären, men resultatet får jag hålla på lite tills de är ... läs mer..

Handbroderi, maskinbroderi och lite vävning

Jag tog fram en broderiram och klippte sönder ett gammalt lakan som ska bli mattrasor men inte blivit klippt än. Lite väl slitet kanske men om jag låter tyget sitta kvar i ramen när jag broderat ... läs mer..

Flera projekt på gång

Nu har jag inte sytt ordentligt på ganska precis en månad. Lagat några trasiga barnplagg, sytt ny hank i en handduk... Stunderna att sy blir så korta så det har inte känts som mödan värt att plocka ... läs mer..

Har äntligen kommit till symaskinen igen!

Nu hoppas jag att min symaskin skall få göra annat än att laga. Sonen är expert på att förse mig med lagning och ändring av en massa olika projekt. Idag har i alla fall köksfönstren fått ett ... läs mer..

Bestämt mig!

Efter många långa jobbiga diskussioner med mig själv har jag nu Bestämt Mig. Ibland kan det vara så svårt, å ena sidan vet man att det man har inte är hållbart i längden, men å andra sidan vet man ... läs mer..

hjärnan full av ideer

Oji oj oj, det har varit många nya intryck denna vecka. Jag behöver sortera lite i hjärnan innan jag får ner det i ord. Så tillsvidare så tänkte jag visa hur jag gör när jag inte har plats för mer ... läs mer..

första dagen på universitet

Som sagt första dagen. Tovning. Med bävan tänkte jag på de mer eller mindre lyckade alstren i de lägre årskurserna i skolan. Med lagom antuiasm tog jag mig an uppgiften. Det var inte promenad choklad ... läs mer..

Boxerkalsonger av loppiströjor

Jag köpte ett par batikfärgade tröjor på loppis, en svartvit och en i två blå nyanser. Den blå skall bli barntröja med snörningen från den svartvita framöver. Den svartvita blev två boxerkalsonger ... läs mer..

Tröja av två loppislinnen (och en t-shirt)

Jag fortsätter oförtrutet mitt återbruksbloggande! Här en tröja som jag sytt av två mjuka loppislinnen. Det blå linnet hade en ficka som jag flyttade över till tröjan. Halsringningen har fått en ... läs mer..

Om jag kunde sticka...

...så skulle jag sticka en hjärnmössa :-) http://www.inspirefusion.com/knitted-brain-hat-by-alan-noritake/ läs mer..

Loppiströja blev barntröja

En vuxentröja i underbart skönt tyg fick sätta livet till för att bli tröja till 11-åringen. Att bara sy en tröja rakt upp och ned är lite fantasilöst tycker jag så jag piffade upp med en ficka vars ... läs mer..

Trosor av gamla tröjor

Sönernas batiktröjor med screentryck har hängt med i många år. Hur sjutton de har kunnat ha dessa tröjor så länge förstår jag inte, men nu är de definitivt finito. Slitna ärmar, en hel del fläckar. ... läs mer..

ta parti.

Jaha, nu är det valtider. Efter ögnat igenom de flestas valprogram så inser jag att ingen går på val med förbättringar för oss hantverkare. Så jag tar upp kampen! Nu är det lite sent att registrera ... läs mer..

Sval omlottkjol

När jag var 15 år behövde jag vid ett tillfälle klä ut mig till hippie. Vad jag hade för övrigt minns jag inte, men jag hittade ett tyg i mammas gömmor och sydde mig ett par shorts med sån där ... läs mer..

aldrig säg aldrig

Ibland blir jag lite less på alla stora projekt och behöver göra något helt annat. Jag har inte varit så förtjust i vilkade bakverk, grönsaker, frukt m.m Så jag tänkte då rakt inte virka nått ... läs mer..
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 56 Nästa Sista 

Populära etiketter


Bloggar

Andrachans

Det här är en blogg om andrahandskläder som får ett nytt liv, en andra chans, genom större eller mindre förändringar. Inte bara kläder förvandlas här ... 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons