Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Kalasklänning till min dotter

Dags för barnkalas igen då. 5-åriga dottern ville ha sin "prinsessklänning" - en av farmor köpt fe-utstyrsel som är älskad men inte helt presentabel längre och jag törs inte riktigt tvätta den. Jag frågade om hon inte ville att jag skull sy en kalasklänningn istället. "Jo, jag vet vilket tyg det skall vara!" sa hon. Och det visste jag med. I våras loppisfyndade jag ett tyg med tryckta paljetter i regnbågens färger. Det har hon gått och tittat lystet på varje gång mitt tygskåp varit öppet. Nu var det dags att sätta saxen i det.

Det var lite bråttom. Inbjudan kom i tisdags och kalaset är imorgon. Och jag hade en del inbokat däremellan, så max tre kvällar hade jag på mig. Barnmönster har jag mest i några Ottobre-tidningar och nästan alla var för mjuka tyger. Men jag hittade ett mönster som var på gränsen i storlek och därifrån tog jag livet. Kjolen, armhålskantningen och stjärnan har jag improviserat ihop själv.

Det cerisa tyget har jag använt några gånger vid det här laget, och snart är det slut. Fodret i livet är någons gamla tunna bomullsgardin. Jag sydde fel och fick sprätta några gånger men så är det ju när jag syr.

Inlagt 2014-11-22 15:55 | Läst 6278 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-11-23 21:39   Pernilla Fe
Nej, det stämmer att det inte är så många timmar på en kväll. Fast jag mutade henne med lite spelande på I-paden så hann jag sy litegrann när vi kom hem två av dagarna. (Tid som väl iofs åts upp mer än väl av att jag ägnade en halv kväll åt att sy klart storebrors jeans.) Tre kvällar kan ju låta lite, men att göra något som jag behärskar och tycker är roligt gör ju att det går ganska fort ändå.
 
2014-11-23 20:22   Bibbi Lundgren
3 kvällar, jag fixar en klänning.
Gissar att en kväll inte består av så många timmar.
Yrkesarbetande mamma.

Du är bara så duktig !!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons