Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Sytt på sistone

Denna höst har jag hittills läst mer än jag sytt. Det är mycket lättare att ta upp en bok som är på gång och läsa några sidor innan man blir avbruten, än att hinna med något vettigt i ett sömnadprojekt mellan alla måsten och "Mamma". Så jag har inte riktigt haft ro att sy. :-(

Jag har ptminstone lyckats förfärdiga en väska. Jag "behöver" en väska att använda i samband med gympa på mitt jobb och såhär ser den ut just nu.

Jeansen är fådda och var ganska slitna på benen. Fodret är mörkt cerisefärgat och det syns inte riktigt på bilden hos mig. Jag har inte sytt en massa invändiga fack utan bara ett stort fack med den svarta dekorativa dragkedjan. Jag har också sytt en påse med dragsko i samma tyg som fodret, avsedd att ta med smutstvätt i.

Så skulle jag ha lock på väskan. Jag sydde locket, och såg sen att på något vis var spetsen inte på mitten! Sprätta, klippa sy om. Nu ok. Sen sydde jag två knapphål. Avsikten var att använda befintlig knapp och att man skulle kunna dra åt mer eller mindre beroende på hur mycket innehåll det var i väskan.

Ibland har man otur när man tänker. Väskan skulle ju ha handtag också. De satt inte på när jag designade locket. Så knapphålet når inte fram till knappen med mindre än att man viker locket och det har jag inte lust med. Kanske syr jag om locket någon gång när/om andan faller på. Kanske gör jag en annan lösning som jag skall fundera lite mer på Just nu har jag tappat lusten att sy mer på väskan iaf så den får följa med till jobbet i detta skick.

Vidare har jag sytt mig en tunika. Silverstjärnorna blänker av blixten så det är hopplöst att få någon bra bild.

I samma tyg har jag också sytt en mössa till mig. Den blev i kortaste laget så jag skall sy en till med lite mer tyg. Jag känner mig glad i min nya mössa och den gick fort att sy, så tröskeln för att sy en till är inte så hög.

Idag har jag ritat mönster till ett par jeans åt tioåringen. Jag tänkte att elvaåringen kunde hoppa upp en storlek så hans lillebror fick lagom långa byxor men icke. Så jag får sy istället. Hoppas att tycget räcker till bara, det är loppistyg som vanligt.

Inlagt 2014-11-03 22:38 | Läst 9649 ggr. | Permalink
Kategorier:
Överdelar Väskor/necessärer mm 

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons