Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Blogginlägg


Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 56 Nästa Sista 

Silver Scissors mönsterkonstruktionsystem

Jag har förstått att många har Silver Scissors lilla pärm men inte kan använda mönstren för att de inte har måttbandet. Jag har fått tag på måttbandet! På en loppis, både jag och säljaren trodde ... läs mer..

Lin och ull på Skansen

Jag besökte "Lin och ull" på Skansen där de visade bl a linberedning, knyppling, vävning, repslagning och återvinning av ullgarn. De klippte även får för hand men det missade jag. Vädret blev ... läs mer..

Favorit i repris, kortare och tunnare

Kjolen som gick över knäet i jacquardtyget blev för varm så varför inte en sommarkjol, kortare och tunnare? Ändrade mönstret till att inte ha fickor längre, saknar dem men tyget är alltför tunt för ... läs mer..

strumpan blev en toffla..

Sommaren lider mmot höst och det är dags att lämna stugan. Alla tåtar på filten är fästa och där satt jag i stugan. 4 mil in till Luleå och endast lite bomullsgarn kvar från filten och en ... läs mer..

Sytt av gamla jeans

Jag fick en påse med bortklippta jeansfickor som någon skulle göra något av så småningom. Några fickor sprättade jag bort och satte på jeansväskor eller jeansförkläden. Efter många funderingar så ... läs mer..

Reflektion från stora Nolia i Piteå.

Idag tog vi en sväng om Piteå för att besöka Sveriges största mässa. Alltså jag tar det en gång till, Sveriges största mässa. Imponerande.  Här finns det mästa, allt från husbilar och traktorer till ... läs mer..

African flowers min filt.

Många mil efter norrländska vägar av blandad kvalité.  Men bra när maken hojtar "gupp" hela tiden. Rätt så fånigt om jag tänker efter, men det funkar. Inga halva rutor utan  kanten fick vara. En ... läs mer..

Detta gör vi gärna på fritiden i Oslo

Oslo, vårt grannland Norges huvudstad är en stad väl värt ett besök! Rötterna till denna stad kan spåras ända tillbaka till år 1000 samt att den har varit huvudstad i Norge ända sedan 1299. Oslo sägs ... läs mer..

Dubbelstickning skördare

Ett tag sedan jag lade ut någotmen här kommer det någonting iallafall Håller på att sticka upp en filt till barnbarnet som är tokig i rosa kan nämna att jag har bara pojkar. Och det skulle vara ... läs mer..

varför en när det kan bli två?

Garnet inköptes på syfestivalen.  Samtidigt närvarade jag vid en workshop för att lära mig att virka kärleksknutar. Garnet är en mix av ull och silke, blir hur varm och go som helst till vintern ... läs mer..

arbetsbyxa modell xxxl eller så.

I min garderob har det länge legat ett par lila arbetsbyxor som jag tänkt komma i. Men med tiden har centimetrarna ökat från önskat mål. Vad göra? Jag gav mig själv ett ultimatum: sy om eller skänk ... läs mer..

Sytt av gamla jeans

Betty Boop på ett förkläde! läs mer..

Nytt från symaskinen

När det är några regndagar är det härligt att få ta fram tyger och göra något nytt. läs mer..

Tema lila

En god vän skall ha fest. Hon (liksom jag...) älskar lila och därför har festen lila som tema. Trots att det är min favoritfärg så hade jag inget passande plagg. Mest vardagströjor, och en ... läs mer..

Småsytt inför semester

Att sy i sista stund inför en resa, det har blivit en tradition. Det började 2013, när vi skulle åka till Danmark. Sen dess har jag sytt något nytt varje sommar, inför familjens sommarresa. Allt har ... läs mer..

Hoppsan har midsommar varit redan?

Såklart man ska ha en virkad blomsterkrans till midsommar. Det kommer jag alltså på dagen före midsommar. Eller rättare sagt sedan förra midsommar har jag sagt "jag hinner". Tja, jag är ingen snabb ... läs mer..

Från duk till shorts.

För  några veckor sedan, eller är det år?  Iallafall,  jag köpte en duk på Erikshjälpen väl medveten om att den inte skulle passa någonstans hemma.  Jag funderade på en kjol. Eller byxkjol, eller? ... läs mer..

Glad midsommar!

Nu är ljuva midsommar här igen. läs mer..

Dubbelstickning

Glad Midsommar på er alla Nu är jag äntligen klar Skrev upp när jag började 17/4-24/6 Uppstickad i nissegarnet lagomt i grovleken Tror jag aldrig har varit så nöjd med något jag har gjort har ... läs mer..

Byxskydd vid cykling

Det är trevligt att cykla, men flera av mina byxor är sådär lite skönt fladdringa nedtill. Således stor risk att de hamnar i kedjan eller på andra smutsiga ställen på cykeln. Jag har länge tänkt att ... läs mer..

en lusekofta sa han.

För en tid sedan. Det var nog strax före jul om jag tänker efter, frågade jag min man om han ville att jag skulle sticka något åt honom. Döm av min förvåning när karl säger: jag skulle vilja ha en ... läs mer..

Min kofta

Det tog sin tid att sticka mina drömmars kofta men till slut blev den klar. Tar man en jämförelse med själva orginalet dvs mönstret så är det en rejäl skillnad Mönstret/Pattern Men jag är otroligt ... läs mer..

"ordning på torpet"

Jag har köpt verktygstavlor för att organisera mig lite. Risken är att jag organiserar jättefint men när jag väl är uppe i en kreativ process som blir inte verktyget tillbakahängda. Det har dock gått ... läs mer..

Go eftermiddag.

Usch, vad jag har varit dålig med att kika in här.  Kankse borde man bättra sig? Har många projekt på gång inom den närmsta tiden. Ska ge mig på att starta en webbutik med sådant jag skapar med ... läs mer..

Ett UFO gör entré

Förra vintern åkte jag till London i några dagar med en god vän. Vi skulle köpa tyg. Många, många olika tygaffärer besökte vi. Fångsten blev skral men trevligt hade vi! Vid hemkomsten kändes det ändå ... läs mer..

Dubbelstickning ögonen

Likt eller? Inte klart ännu men ....................är så nöjd läs mer..

Filt-dubbelstickning

Nu har projektet börjat fått ögon har stickar med rundstickor och nissegarn blir inte för tunt och inte för tjockt, Riktigt nöjd faktiskt riktigt spännande att se hur det växer fram och bli så likt ... läs mer..
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 56 Nästa Sista 

Populära etiketter


Bloggar

Andrachans

Det här är en blogg om andrahandskläder som får ett nytt liv, en andra chans, genom större eller mindre förändringar. Inte bara kläder förvandlas här ... 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons