Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Maries Mönsterfunderingar

Om sånt som jag hittar på nätet, i böcker mm om mönster och konstruktion. Kan kanske tipsa andra om något intressant, kanske får kommentarer? Skulle något få allmänt intresse så kan jag kanske starta en tråd i lämpligt forum istället men annars så stannar det här som mina enkla funderingar och noteringar. Det är nyttigt att tvingas formulera sig ibland. Håller hjärnan levande på en pensionär.

Favorit i repris, kortare och tunnare

Kjolen som gick över knäet i jacquardtyget blev för varm så varför inte en sommarkjol, kortare och tunnare?

Ändrade mönstret till att inte ha fickor längre, saknar dem men tyget är alltför tunt för att bära ett par fickor.

Tog ett mörkblått tyg med vita prickar ur förrådet, så tunt och skönt, poly och skrynkelfritt :-)

Tidigare har jag använt knappar i stängningen. De är så förlåtande eftersom de blir lite självjusterande då jag gör dem vertikala utom uppe vid midjan. Nu utmanade jag mig med tryckknappar men det blev lite buckligt, några millimeter fel syns så väl men det får gå för den här gången. 

Modifierad BurdaStyle 106

Jag tycker att det här mönstret med 6 paneler är lättarbetat och funderar på att göra en byxkjol med det som nästa kjolprojekt. Det finns söm mitt fram och mitt bak så det är bara att lägga till tyg för grenen. Vidden är klart tillräcklig, Läste att i början så gjordes byxkjolar (culottes) för att underlätta för kvinnorna att kunna rida! Kanske en bra idé för att cykla i? Nu är det så vant med snäva byxor så tanken på vida byxben kanske inte kopplar direkt. Kjolen ovan är inte så cyklingsvänlig för vidden och lättheten då fartvinden gärna placerar allt tyget uppe vid midjan! Nu när det är varmt och vi har korsdrag i huset så lyfter den av vinddraget när jag går nerför trappen. Skönt och trevligt och fullt hanterbart.

Grensömmens djup? Byxkjolar är ofta lite generösare i grensömmen men på pinterest  har jag sett de som är rätt så snäva på "modernt" vis, men för mig är det viktiga att behålla kjolkaraktären, inte göra kortbyxor med fladdriga ben. Det kanske inte händer så fort att det projektet blir realiserat. Jag såg en byxkjol i snyggt ylletyg, ganska tjockt och med ett trevligt fall. Kanske något för hösten? Värmen har lämnat oss den här veckan men jag hoppas att den kommer tillbaka igen några veckor till, om än kanske inte med 31 grader. Det var lite pressat. Någon fler som fundrar på eller har en eller flera culottes. Jag får inte lägga in mina inspirationsbilder från Pinterest här tyvärr och orkar inte göra en repin-sida att länka till, men det finns en hel del trevliga culottes gjorda.

Inlagt 2016-08-11 00:53 | Läst 5105 ggr. | Permalink
Kategorier:
Kjolar 

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons