Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Finförvaring för presentpapper och -snören

Resttygskorgen var full. Jag kan inte med att slänga tyger och bitarna var för små att sälja eller skänka bort. Vid varje födelsedag, jul, barnkalas osv de senaste åren har jag tänkt att jag skall sy snyggare förvaring till presentpapper och presentsnören, så att man blir lite glad av att ta fram dem. Detta var ett utmärkt tillfälle att bli av med såväl lite resttyger som lite större tygbitar som jag ledsnat på att se i skåpet!

Presentpappersförvaringen är kviltad, med ganska tjock fleece i mitten. Jag är inte någon van kviltare och det här med fleece var inget vidare. Den töjer sig lite hit och dit. Som ni ser på första bilden jag har använt mycket enkel lappteknik där jag sydde en jättelång remsa av olika långa tyglappar. Sen sydde jag bara ihop rad för rad tills bredden var bra. Tänkte att Classe får sy kviltsömmarna, han har ju ett antal fina sömmar. Men <pip> vad han syr långsamt! Jag sydde dekorsömmar i varannan skarv och sen lade jag på den delen av fodret som skulle bli insida. Nästa omgång med varannanskarvssömnad blev det trestegssicksak. Det går också långsammare på Classe än på andra maskiner men var ändå uthärdligt.

Påsen för presentsnören är sydd i samma teknik, men utan fleece, bara fodertyg och lapptyget. Och bara trestegssicksack.

Det var väl ett par månader sedan jag påbörjade arbetet. Helt klart ett projekt med stor UFO-potential, men jag valde att ta tjuren vid hornen och göra klart. Jag tog bara stumma tyger ur restkorgen, så färgerna är de som råkade ligga däri och inte medvetna val. Nu känns det bra att vara klar och jag tycker resultatet blev oväntat bra.

Inlagt 2014-11-09 22:19 | Läst 8264 ggr. | Permalink
Kategorier:
Quiltat 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-11-13 14:32   Ann-Kathrin Carlqvist
Kanonidé, en pappersförvaring behövs hos mig med!
 
2014-11-12 16:46   Madeleine B
Din idé för papperförvaringen är smart. Pappersrullarna har en konstig förmåga att bli kantstötta och i en sådan förvaring kommer nog pappret att klara sig mycket bättre.
 
2014-11-12 10:25   Bird ...
Smart!
 
2014-11-10 17:13   Pia Lindemann Larsen
Så smart...
Nu kommer du fixa hur mycket presenter som helst, endast för att ta fram dina fina förvaringar...
Gillar tygerna ihop, fast de inte var planerade...
 
2014-11-10 09:53   Ulrika Lindh
Mycket bra och fiffigt, presenpappersrullarna har förmåga att spridas och petas in här och där, att få dem samlade på ett ställe är väldigt smart! Och snörena också. Finfin idé du gjort!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons