![]() |
![]() | Nyheter | ![]() | ![]() | Artiklar | ![]() | ![]() | Bloggar | ![]() | ![]() | Forum | ![]() | ![]() | Bilder | ![]() | ![]() | Annonser | ![]() | ![]() | Recensioner | ![]() | ![]() | Länkar | ![]() | ![]() | Kalender | ![]() | ![]() | Medlemmar | ![]() | ![]() | Din sida | ![]() | ![]() | Om... | ![]() |




|
![]() |
#1 | |
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
|
Citat:
Och tyska gulaschen har mer mörk brun "sås" än ungarisk soppan. Ungariska har 150 olika variation av gulasch. Men tyska har över 20 olika att välja på! Stekta ägg och korv och sammelknödel lägges på soppan Hackade saltgurka - strö över soppan. Nudeln tillsatt i soppan, eller sammelknödel med gott korv Kokta potatis Jagdwurst/Debrecziner-Wurst/Burenwurst/Bratwurst/Klobasse lägges i soppan Fleckerl Öl Krosserad tomater (Grön paparika) Brödkummin/spiskummin samt surgrädde och ev persilja. Finsk gulasch har inget nån av dom, bara vatten o morot o potatis o massa lök. Det heter nåt Karelska gryta. Det är rätt gött. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
|
Jag ville starta tråd om gulasch eftersom man får gräla åt det hela!! Hahaha...
Vet att tyskar är de värsta på att gräla om vad gulasch ska vara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
|
Bra matsagt från finska sidan som har likt mentalitet därborta i Hunger:
Aldrig tillsätt övriga kryddor än kummin, mindre eller mer vitlök olika sort av paparika, salt. Aldrig använda mjöl Aldrig vin hälls i soppan Aldrig använda tyska brunsås i soppan Aldrig tillsätt övrigt än potatis och nudeln/knödel Det blir en gulasch. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Medlem sedan: feb 2006
Inlägg: 3 987
|
Ha ha och jag sitter på ett riktigt recept direkt från Ungern
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
Ämnesverktyg | Sök i detta ämne |
Visningsalternativ | Betygsätt det här ämnet |
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:28.