Gulasch!
Jag ska laga riktig gulasch idag.
Jag ska börja snart... Jag undrar bara hur ni brukar laga gulasch. Jag brukar så här. Jag skär bitar av nötkött och fläsk o stekar med riktiga smör o matolja, malen stark paprika, 5 msk, o när det blir lite brun, saltar dom ordentligt. en morot två gullöl två lagerblad 10-20 svartpeppa, hel ½-1 msk malen spiskummin 5 dl vatten (kan mer) koka upp, och låt stå i 3 timmar med låg värme. 5 dl vatten tillsätt salt Bitar av en-två grön paprika låt står i spisen med låg värme i 30 min till 1 timme hackade persilja o strö över. Surgrädde eller smenata (rysk 60% surgrädde) Färskt och asgott Lantbröd |
Åh vad hungrig jag blev nu. Detta måste provas!
|
Jag tycker att det låter riktigt bra. Ett långkok :)
|
Citat:
Det brukar va godare med långkok. Man skulle laga till middag precis efter man ätit lunch så hinner man äta middag kl 16-18. Det var så förra tiden. |
Hos mig blir det knytkalas ikväll. Det är för att (lite sent) fira Internationella Kvinnodagen. Alla deltagare ska fundera ut en kvinna de beundrar. Denna kvinna ska sedan symboliseras med ett attribut eller klädesplagg. Deltagarna ska gissa på varandras kvinnor. Förra året var jag Rosa Parks och hade en bussbiljett på tröjan. Idag ska jag vara Rachel Carson och försöka slänga ihop en liten fågel och binda ihop näbbet på den.
Vad ska ni andra göra ikväll? Ni som inte äter gulasch eller ska komma till mig? |
Citat:
|
Citat:
Jag åt 3 portioner... Sjukt gott. |
Tar du verkligen 5 msk paprikapulver?
|
Jag blev proppmätt, o ville ha mer men kunde inte...
|
Citat:
Nötkött var 1,3 kg Fläsk var 800 gram Så det behövdes mkt paprika. Jag stoppade dom i frysen så har det framför tiden när jag är sugen på. Jag brukar laga större portion på helger så räcker det länge tid framför, bl.a. matlåda till jobb. PS. Jag lät det stå i 5 timmar... Jag åt middag kl 19.. så blev det godare ännu. |
Jag har hel spiskummin, inte malen, så var jag tvungen att fylla spiskummin i te-klot (vad heter det egentligen??), så ville inte hälla in i kastrullen. Det blir för starkt.
|
Jag fyllde vatten totalt 6-7 liter till soppan. Nu är 5 liter kvar :eek:
åt för mkt igår! |
Citat:
|
Bra att göra storkok och portionera i frysen sen. Nej jag ska inte göra idag.... är för lat att åka till affären och handla köttet. Bra du sa det där om spiskummin att ta den i ett teklot så man kan fiska upp den. Det är för övrigt en giftig krydda som häxorna använde för att bli höga av! Så inte undra på att du drog i dig 3 portioner mat. du var ju hög på gulaschen hi hi.
Måste dementera mig själv och nu var jag mer än lovligt förvirrad. Det var Spikklubba jag syftade på så ät du soppan utan oro :) |
Citat:
Ja precis vad du skrev alltihop :) jag kan inte låta det.. måste äta igen... sjukt gött!! nu ska jag värma upp soppan... |
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:44. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.