Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler

Gå tillbaka   Sysidans forum > Övriga forum > Fritt Forum
Registrera Dagens inlägg Markera forum som lästa

 
 
Ämnesverktyg Sök i detta ämne Betyg: Betyg för ämne: 5.00 i medelbetyg (2 röster). Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
Gammal 2009-03-16, 15:31   #20
Addes Addes är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
Citat:
sextiosexan skrev: Visa inlägg
Vad lustigt, precis så säger min tyskfödda mamma oxå men inget paprikapulver i hennes variant, dock har jag ibland i en del i mitt eget hopkok.
Ja kan stämma. I tyskland, eller tysk gulasch använder EJ paparika.
Och tyska gulaschen har mer mörk brun "sås" än ungarisk soppan.
Ungariska har 150 olika variation av gulasch.

Men tyska har över 20 olika att välja på!

Stekta ägg och korv och sammelknödel lägges på soppan
Hackade saltgurka - strö över soppan.
Nudeln tillsatt i soppan, eller sammelknödel med gott korv
Kokta potatis
Jagdwurst/Debrecziner-Wurst/Burenwurst/Bratwurst/Klobasse lägges i soppan
Fleckerl
Öl
Krosserad tomater
(Grön paparika)
Brödkummin/spiskummin

samt surgrädde och ev persilja.

Finsk gulasch har inget nån av dom, bara vatten o morot o potatis o massa lök. Det heter nåt Karelska gryta. Det är rätt gött.
Addes är inte uppkopplad   Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 03:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons