Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

JoMo syr och stickar

Den här bloggen kommer att handla om vad jag syr och stickar. Fick överta en symaskin i slutet av sommaren 2014 så nu har det blivit roligt att sy igen. Symaskinen är en vanlig hushållsmaskin och har ett antal år på nacken, men den är så mycket bättre än den jag hade.

Nervöst

Det är väl cirka 30 år sedan jag sydde något åt mig själv och då blev det en blåblommig volangkjol.

Efter att sytt en del åt barnbarnet så tycker jag det är dags att försöka mig på att göra något åt mig själv.

Mönstret ligger nu på köksbordet redo att ritas av. Men jag sitter i soffan med en kopp kaffe och väntar på att det värsta pirret ska ta slut och att jag ska känna mig redo att ta tag i pennan och börja rita.

Postat 2015-02-25 12:27 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Nu får det vara nog.

Idag ska jag ge barnbarnet 2 nya tunikor.

Den här är så somrig och fin med blommor och nyckelpigor. Det var lite svårt att veta hur långt resår jag skulle sätta dit, men om det inte blir bra så kan jag justera det när hon har provat.

Den här peplumtunikan tror jag blir uppskattad. Hon har ingen Elsa/Frost-klänning men nu får hon iallafall en Frostinspirerad tunika. Den ser lite skrynklig ut men fotot är taget när den precis blivit klar, nu är den tvättad och ser bättre ut.

Jag tvättar alltid tyget innan jag syr men en extra tvätt när det är klart brukar det också bli. Tycker det är bra att se hur sömmarna blir efter tvätt innan jag ger bort något.

Men som det står i rubriken, nu får det vara nog, iallafall med barnkläder för ett tag framöver. Nu ska jag nämligen försöka mig på att sy något till mig själv.

barnbarn peplum singoalla tunika
Postat 2015-02-24 10:03 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Kläder och necessär till barnbarnet

Igår träffade jag barnbarnet och hon fick då sina nya kläder. Hon tog glatt upp dem ur väskan men sedan blev de liggande på golvet. Det var nämligen inte bara kläderna som fanns i väskan där låg även kameran jag lovat att hon skulle få och det är klart att en alldeles egen kamera är mer intressant än kläder. Efter att fotat lite alltmöjligt, från skridskor till köksdörr så tog hon sig för en närmare titt på kläderna. Hon tyckte att allt var fint men det där med korta byxor var allt lite tokigt. Men hon nöjde sig med förklaringen att de och linnena kunde hon ha i sommar när det är varmt ute.

Nu var det dags att lära sig funktionen att filma med kameran innan mamma kom hem så att hon kunde visa vad hon fått.

Hon fick även en necessär som hon sagt att hon behöver för att lägga tandborsten i när hon åker bort. Necessären är sydd efter mönstret Annali och det här är den största storleken, den kan sys i ytterligare 3 storlekar.

När det var dags att göra sig iordning för natten så ville hon ha ett nattlinne på sig, gick fram till högen med kläderna och vände och vred på dem till hon hittade linnet med féerna på framsidan och stjärnor på baksidan och satte på sig den.

En liten ny beställning på en glitterklänning fick jag också så det får jag nog lov att sy sedan, först måste jag bara sy 2 tunikor varav den ena är nästan klar och till den andra finns allt som behövs här hemma.

Annali barnbarn barnbyxor barnkjol Barnkläder barnkläder kjol leggings linne necessär tights tunika
Postat 2015-02-20 11:18 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kjol och tröja

Det blev inte bara en tröja av gitarrtyget utan även en kjol. Kjolen harbara en bred mudd i midjan helt enligt mönstret, om den inte hålls uppe så får jag sätta dit en resår också. Det finns fortfarande lite tyg kvar men det får nog ligga till sig lite så attjag kan komma på vad jag ska göra av det. Jag är ganska säker på att både barnbarnet och hennes föräldrar kommer att bli nöjda.

Nu fick jag redigera inlägget eftersom jag glömde bort att lägga in bilden.

barn Barnbarnet Barnkjol Barnkläder Barntröja gitarr kjol trikåtyg tröja
Postat 2015-02-17 12:41 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tyg till tröja.

Barnbarnet har valt tyg. Först ville hon ha en pyjamas men har nu ändrat sig och vill nu ha en tröja istället. Så nu ska det ritas mönster.

Barnbarnet barntyg gitarr
Postat 2015-02-12 11:56 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons