Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Andrachans

Det här är en blogg om andrahandskläder som får ett nytt liv, en andra chans, genom större eller mindre förändringar. Inte bara kläder förvandlas här utan även andra tyger man kan hitta begagnat, en gardin här och en duk där, och ibland slinker något helt nytt tyg med ocksa :) Hoppas att just du hittar inspiration att förvandla dina gamla plagg till något helt nytt som kommer till användning igen!

Västklänning

 

Jag blev så nöjd med den här klänningen! Det är ett smårutigt tyg i blått och vitt med röda detaljer som jag ärvde från min farmor och bara inte har vetat vad jag skulle göra med. Så plötsligt en dag fick jag idén till den här klänningen och då var tyget givet. Nu längtar jag tills det blir våren, värmen och möjligheten att kunna använda klänningen!

Mina kläder, sömnadsäventyr och jag finns också på instagram på @first_and_secondchance så följ mig gärna där för lite fler uppdateringar och processbilder :D

50-tal klänning Klänning Bomullstyg Klänningar retro vintage 50-tal retro stil västklänning
Postat 2019-03-02 13:12 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Från julgardin till julklänning

Med bara en halvtimme kvar tills gästerna kom på julafton blev den här klänningen klar! Jag hade några veckor tidigare köpt två julgardiner i en second hand-affär nära mig med tanken att sy om den till en klänning och så blev det. Jag märkte att tyget fällde när det blev blött så alla vita detaljer satte jag dit dem med tryckknappar.

Postat 2019-01-06 15:52 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Skogsgrön klänning att dansa i

 

Klänningen efter ett möte med symaskinen.

Den här klänningen har en liten bakgrundshistoria. Jag skulle gå på maskerad som skogsrå och letade efter en skogsgrön klänning att sy om och hittade en begagnad. Men när jag började titta närmare på den så började jag tycka att det var för fint tyg för att bara bli en maskeradklänning, så efter mycket funderande och velande fram och tillbaka så skaffade jag en ny utklädnad och sydde om begagnatfyndet till en vanlig klänning istället. Kjolen blir nästan en hel cirkelkjol och är helt underbar att dansa i!

Före och efter.

doredo Kläder klänning retro
Postat 2018-12-03 13:13 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons