Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

ainas blogg

Lite om vad jag pysslar i min lilla syskrubb

Ruby

Jag har gjort ett par "provbroderingar" och det blir så bra.

Jag läste i instruktionsboken att maskinen "kan läsa" olika format, så jag la in några på usb-minnet i hus och jef. Det i hus-format har jag broderat. Jag la in dem via Embird, usb-Husqvarna.

CD-skivan med 5D Organizer har jag inte fått än, en miss från HQ, de hade "glömt" att lägga med dem i de 30 maskiner som var på säljmötet.

Displayen är otroligt bra och lätt att förstå. Att göra olika inställningar är väldigt enkelt.

Så här långt är jag mycket nöjd.

 

Symaskiner
Postat 2010-09-21 20:07 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Inget är som väntas tider!

Nu önskar jag att det blir torsdag snabbt!

Sedan i somras har jag "suktat" efter en Husqvarna Ruby. Den introduceras i Sverige i dagarna.

Min HQ-handlare är på säljmöte just nu, och kommer att ta med sig en maskin därifrån till mig!

För en gångs skull så byter jag in en maskin, jag byter in min Topaz 30 som jag köpte för nästan exakt 1 år sedan.

 

 

Symaskiner
Postat 2010-09-14 18:41 | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Sovmask

I eftermiddag har jag testat min lilla fundering.

Jag använde Wliselinevadd som vaddering och en bit fleece som foder/bakstycke. Nästa ska jag prova med tunt fiberfill i som vaddering.

Satinkanten har jag gjort, på originalbroderiet var det bara en kontursöm.Banden är fastsatta med satinkanten.

En liten "miss i protokollet", jag hade gjort satinkanten för smal, så jag fick ta ur USB-minnet och göra om den i Embird. Och hålla tummarna att den kom på rätt ställe när jag satte det i maskinen igen och skulle fortsätta. Men den hamnade där den skulle.

Innan jag gör fler måste jag ändra alla satinkanter på broderifilerna. Texten är min egen.

Postat 2010-09-13 19:41 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Funderingar, vad ska jag göra

Nu när jag har gjort så pass många flaskförkläden och dörrhängare, börjar det snurra i huvudet:

Vad ska jag göra nu????

Lite skojigt har jag hittat i broderimappen och jag tror att det kan bli en festlig grej!

Till de här behövs det också lite skojiga texter. Helgen får utvisa vad det kan bli av sånt!

Beställt lite material hos Bibbi har jag gjort nu för en stund sedan, lite tunn fiberfill och ett annat mellanlägg, som jag tänkt mig till det här "experimentet".

Men "lite nytta" måste jag också göra, ett överkast ska fållas, få se om det blir helgjobb, jag  som sagt ifrån att jag inte jobbar helger. Men det är bara jag som vet om det isåfall. En knapp timmes jobb kan det  vara, inte mer.

Ja, vad det blir av mina funderingar får Ni se senare!!!

Ha en fin helg

Maskinbroderi
Postat 2010-09-10 14:05 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Det här med "bara"

Det är så sant, de  som kommer och vill ha hjälp med diverse saker.

Det är BARA en fåll, en liten lagning, det har gått upp en söm här!!

Som regel är det inte BARA, det kan till och med innebära att man får sprätta isär och klippa om ett helt plagg för att "göra bara". Bara 5 minuters jobb!

Det hände mig för något år sedan, en tös ringde och ville ha hjälp med fållen, att fixa till blixtlåset på en balklänning. Det lät ju enkelt, tyckte jag och lovade att fixa det.

Det visade sig att blixtlåset var ett osynligt som var isytt som ett vanligt, och "lagt omlott" nertill!!?? Fodret var tråcklat mot infodringen upptill! Alla sömsmåner var ca 10 cm!!?? Dessutom hade den som sytt använt minimal stygnlängd, ca 1,5.

Jag vägrade ta på mig detta missfoster, men tösen var så rar och undrade om jag inte kunde ta på mig detta iallafall!  Det var bråttom dessutom, det här var på tisdagen och klänningen skulle användas på lördag.

Vi kom fram till att jag skulle göra om hela klänningen, klippa om och sy i stort sett nytt.Hon fick sin klänning till lördagen!

Efter "den betan" vill jag alltid titta på plagget, vare sig det är ett blixtlås som ska bytas, eller något mer avancerat! Många tycker nog att jag "är petig" när det ÄR BARA .

Men jag lärde mig, att de som anser att det är BARA, de har ingen aning om vilket jobb det är, vare sig man ska byta en fickpåse, laga en söm, eller bara fixa till efter någon annan!!

Och när det är BARA, tycker de att man kan "stick mellan" för det går så snabbt! Det är ju BARA!!!!!

Lite funderingar kring vad Gidget sa ang BARA!

Sömnad
Postat 2010-09-06 14:27 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Attans vad veckorna går snabbt

Då är det söndag igen, Kan inte begripa var veckorna tar vägen!?

I torsdags lagade jag äntligen mina egna jeans, ena ficka var väldigt trasig mot jeans-sidan. Man måste nästan "demontera" halva byxan för att komma åt att lägga i en ny bit i fickpåsen!

Jag "förenklar" lite med mina egna lagningar, hade det varit till någon annan hade det blivit en ny nederdel i fickpåsen! Nu vart det bara en ny sida.

Igår broderade jag en ny fönsterdekoration, jag gjorde den i Topazen och naturligtvis glömde jag att ta bort bocken för klippning av transportstygnen, med den följd att maskinen klippte vid varje liten prick på flugsvampen, Det såg ut som ett "råttbo" på baksidan!! Mycket pyssel med saxen att klippa bort och snygga till!

Mera texter till framtida dörrhängare har jag knåpat ihop, nu ska de "bara broderas" också. Nu är jag lite less på att försöka tänka ut bra texter.

Huslig vart jag idag, äntligen kom jag till skott att mangla, den högen har på något konstigt sätt blivit glömd! Trots att jag har mangeln stående på hallbänken i hallen.

En ny mangelduk skulle jag behöva, den här börjar på är väldigt fransig.

Den hamnade där efter min vurpa, kan inte begripa att manglen blivit så tung med åren? Tummen är inte den allra bästa heller. Men nu när det hela snart är gjort, blir det knappast så mycket mera gjort den här dagen.

Tummen gör ont, ryggen gör ont. Men jag har manglat!

En kopp kaffe väntar på mig nu, det har jag väl gjort rätt för idag?

Maskinbroderi
Postat 2010-09-05 12:55 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Torsdagen började bra

Puh, då var det gjort,,, Pärlan är besiktad och det gick bra! Egentligen hade jag tid den 13 september kl 7,00. Men efter service och genomgång i måndags så ändrade  jag tiden, till idag 9,10.

Vem sjutton vill stiga upp "mitt i natten" för att besikta bilen?? Jag gör dessuton alltid en varmkörningsrunda på ett par mil dessutom, som tar tar en liten stund.

Nu dröjer det 2 år till nästa gång jag sitter däruppe, med hjärtklappning och stirrar på displayen för att se mitt reg nummer ska komma upp!

Under sommaren har "det mer eller mindre stått still" med att hjälpa till med sömnad. Mycket på grund av att jag fick vänta så länge på att få golven inlagda.

Men idag kommer det in ett par byxor som ska läggas upp,  som tur är så behöver jag inte göra slag på dem. Det krävs "lite mer tankeverksamhet" att göra slag, men inget som jag brukar oroa mig för.

Och så måste jag knåpa ihop flera dörrhängare, de går åt som smör i solsken. Att göra dem går ju relativt snabbt, men det ska vara lite skojiga texter på dom också, inte för långa eller för många ord, hängarna är inte så breda.

Tankeverksamheten brukar vara lika med noll, när jag ska försöka klura ut någon bra text!!!

 

 

Sömnad
Postat 2010-09-02 10:06 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons