Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

ainas blogg

Lite om vad jag pysslar i min lilla syskrubb

Rent vatten eller inte!

Ni har säkert både hört och läst om problemet som vi har just nu! Ännu har de inte hittat "källan" till var föroreningarna kommer från. Det kan bli långvarigt det här.

Nu ska det visst polisanmälas som miljöbrott också! Men låt Kommunen och vattenexperterna hitta källan till föroreningarna först, och få vattnet drickbart, de har nog att göra just nu tycker jag.

Nu går det hyfsat bra för mig att koka mitt vatten, men jag tänker på Sjukhuset, Äldreboenden, skolor och dagis och barnfamiljer. Vilket extrajobb det blir för dem, och att se till att ingen dricker av "skitvattnet".

Troligtvis har jag drabbats av den här parasiten, jag mår inte riktigt bra, lite kramp i magen den bubblar och har sig, ett lätt illamående, jag känner mig allmänt "dassig"

Just för tillfället ska det visst vara runt 4 500 som är drabbade av magsjuka

Ja, det här var ju inget om sömnad, men lite funderingar kring vårt vatten och vad det ställer till med för befolkningen kring Storsjön.

Postat 2010-11-30 17:41 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Ett tag sedan

Det är ett tag sedan jag skrev något nu.

Inte mycket i "syväg" har det varit.

Men 4 stycken stolsdynor har jag sytt, det var ett "poröst" tyg, det var lite besvärligt att klippa och sy i. Det var till att klippa var del för sig för att rutorna i väven skulle komma rätt.

En skojig sak hände igår när beställaren hade hämtat dem! Det hör sannerligen inte till vanligheterna att man får höra att det man gjort är bra, men hon ringde strax efter och var överlycklig, dynorna passade perfekt på stolarna.

Oftast är det när en sak inte är bra som "kunderna" ringer, så det här var verkligen skoj.

En ny dator blev införskaffad i slutet av oktober, den "gamla" hade inte kraschat, utan var allmänt ostabil, så för att "mota Olle i grinden" köpte jag en ny den fungerar perfekt.

Den "gamla" tänkte jag försök få in i mitt trådlösa nätverk och sedan installera om Windows 7 i den, för att se hur den kan uppföra sig då.

Men helt lätt är det verkligen inte att få till ett trådlöst nätverkskort i den, i stationära datorer finns det oftast inget sånt. Jag har köpt ett trådlöst nätverkskort och försökt installera och få Routern att hitta det, men än har jag inte fått till det, men skam den som ger sig.

Några fönsterhängen från KO-design har jag broderat den här veckan.

Ett litet test att förminska broderiet direkt i maskinen, stygntätheten ser ut att vara helt ok, men det blev en hel del hoppstygn. Jag vet inte om det berodde på förminskningen eller inte.

Kallt har vi fått också, just nu så ligger teperaturen på - 12 grader, några decimeter snö har vi också. Rimfrost på träden så det är vackert.

Idag såg jag några Domherrar i lönnen hör utanför, lite ovanligt, jag har aldrig sett några här inne i stan förut.

Glömde tala om att mina garner kom idag, glad i hågen öppnade jag paketet och tänkte ikväll ska jag börja sticka. Men säg den glädje som varar,,, på mönstret var det endast en bild, ingen som helst beskrivning fanns på bakisdan, bara storlek, mått och längd!!!

 

Maskinbroderi
Postat 2010-11-19 19:04 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons