Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

ainas blogg

Lite om vad jag pysslar i min lilla syskrubb

Det här med "bara"

Det är så sant, de  som kommer och vill ha hjälp med diverse saker.

Det är BARA en fåll, en liten lagning, det har gått upp en söm här!!

Som regel är det inte BARA, det kan till och med innebära att man får sprätta isär och klippa om ett helt plagg för att "göra bara". Bara 5 minuters jobb!

Det hände mig för något år sedan, en tös ringde och ville ha hjälp med fållen, att fixa till blixtlåset på en balklänning. Det lät ju enkelt, tyckte jag och lovade att fixa det.

Det visade sig att blixtlåset var ett osynligt som var isytt som ett vanligt, och "lagt omlott" nertill!!?? Fodret var tråcklat mot infodringen upptill! Alla sömsmåner var ca 10 cm!!?? Dessutom hade den som sytt använt minimal stygnlängd, ca 1,5.

Jag vägrade ta på mig detta missfoster, men tösen var så rar och undrade om jag inte kunde ta på mig detta iallafall!  Det var bråttom dessutom, det här var på tisdagen och klänningen skulle användas på lördag.

Vi kom fram till att jag skulle göra om hela klänningen, klippa om och sy i stort sett nytt.Hon fick sin klänning till lördagen!

Efter "den betan" vill jag alltid titta på plagget, vare sig det är ett blixtlås som ska bytas, eller något mer avancerat! Många tycker nog att jag "är petig" när det ÄR BARA .

Men jag lärde mig, att de som anser att det är BARA, de har ingen aning om vilket jobb det är, vare sig man ska byta en fickpåse, laga en söm, eller bara fixa till efter någon annan!!

Och när det är BARA, tycker de att man kan "stick mellan" för det går så snabbt! Det är ju BARA!!!!!

Lite funderingar kring vad Gidget sa ang BARA!

Sömnad
Postat 2010-09-06 14:27 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons