![]() |
![]() | Nyheter | ![]() | ![]() | Artiklar | ![]() | ![]() | Bloggar | ![]() | ![]() | Forum | ![]() | ![]() | Bilder | ![]() | ![]() | Annonser | ![]() | ![]() | Recensioner | ![]() | ![]() | Länkar | ![]() | ![]() | Kalender | ![]() | ![]() | Medlemmar | ![]() | ![]() | Din sida | ![]() | ![]() | Om... | ![]() |




|
![]() |
#1 |
Medlem sedan: jun 2006
Inlägg: 116
|
ha ha ha... kul men samtidigt riktigt äckligt. Tur att jag bakar mitt eget bröd.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Medlem sedan: jul 2008
Inlägg: 109
|
Hahha
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Medlem sedan: feb 2006
Inlägg: 3 987
|
Tro det eller ej men den lever fortfarande och inte en enda liten grön prick. Det som hänt är att den hårdnat lite. Jag måste nog maila och fråga hur mycket konserveringsmedel dom häller i brödet. Det här verkar ju inte klokt?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Medlem sedan: jun 2006
Inlägg: 587
|
Här skulle jag behöva en smiley som är illamående och grön i ansiktet. Ha ha.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
|
Ja usch.
Köp aldrig luftigt och lätt bröd! Skaffa bara riktigt tungt bröd!! Coop vid Västberga har 19.90 kr stryck, riktigt gött!! ca 1 kg tungt |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
|
Citat:
![]() Jag varit i tyskland och det var massa. O finland har sjukt mkt olika sorts rågbröd. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
|
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
|
Jag gillar bröd från Östras bageri i Halmstad. De är lite tyngre och kompaktare än vanliga köpebröd och de är stenugnsbakta. Jag vet inte om alla gillar dem, men jag gillar att man kan tydligt känna smaken av kryddorna som t.ex. anis.
Inte alla butiker i Göteborg har, men några har. Fortfarande fabriksbröd, men godare i min åsikt. Ibland tycker jag inte så mycket om bröd från bageri som har stenhård skal som ger miljontals flagor och smulor överallt när man äter och man får nästan sår i gommen... Men ja alla har olika smak. Men jag gillar inte heller smaklösa fabriksbröd. Ta t.ex. hönökaka. Åkes äkta Hönökaka smakar mer än Pågens härmversion som smakar i princip ingenting. Men Pågens är vanligare tyvärr. Ickefabriksbröd som jag gillar: Jag gillar ciabatta och focaccia. Och croissant men det är ju lite på gräsen för bakverk. Även om man kan äta det som smörgås. ![]() Och hemgjord filbröd efter farfars recept, mums. Äter tillsammans med smör (INTE skokrämen "margarin", yuck, ren plast) och lemon curd på! Margarin (inkl becel, lättmargarin)... suck, förstår inte hur man kan sälja sådan hälsofarlig produkt som den... Och dessutom marknadföras som hälsosam? Men nu har jag spårat ut ganska mkt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 647
|
Citat:
En del är mkt överdriv om hälsosamma skokrämer. Jag har aldrig smakat de flesta, utom floria (för längsen), men jag har alltid haft berdgott och smör sen babie. O är 75-80 kg, 191 cm, utan att bli fet av det. Jag brukar ta mkt smör till gött vedugnat bröd. Jag äter mkt bröd oxå. En del sa åt mig: Inte nytto, du kan bli fet... Jag har tröttnad på att höra hur de klagar vad jag äter o använder smör. Jag äter alltid smör till lunch, dansk smörrebröd. De finns en del av forskningar, om att folk kan få bli fet av light produkter och onormala kost. En period provade jag (8 veckor): (Inget äta McDonald, godis, pizza, färdigmat, äta ute) Laga mat hemma, baka tårtor, hemgjorda gräddglass med 40% fett,, baka gött bröd, bra frukost, cigg o svart kaffe, smör, grädde, bacon, blodpuddning ... hursomhelst, som bara hemgjorda kost i 8 veckor. Det var sååå normal kost. Vet ni vad? Ja jag gick ner 8 kg! o 73 kg. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Medlem sedan: nov 2007
Inlägg: 1 053
|
Nu kan jag inte låta bli att undra! Vad köper ni för bröd och hur förvarar ni det??? Här hemma hinner vi inte äta upp mer än halva brödet innan det är möglat. Jag har försökt med allt. Förvara i skåp i plastpåse, i papperspåse. Ute i köket i plast/ resp papperspåse. I burk utan påse.I kylskåpet. Vad jag än gör så möglar brödet på ca 2-3 dagar.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 03:32.