Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler
Gammal 2009-03-08, 17:33   #1
Ann-Marie Ann-Marie är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2003
Inlägg: 1 649
Storlek på muffins

Jag ska göra Cupcakes och har hittat recept på Leila bakar men det står inte hur stora formarna ska vara. Eftersom jag ska ha mer kaffebröd och tårta vill jag göra dessa Cupcakes i småbrödsformar men hur mycket smet ska man lägga i formarna och hur länge ska de gräddas?
Jag tänkte göra sockerkakssmetstyp och ha hallon i, är det någon som har något bra recept så tas det tacksamt emot. Jag ska göra mjölkchokladfluff och ha ovanpå.
Ann-Marie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-08, 17:50   #2
sextiosexan sextiosexan är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: okt 2008
Inlägg: 832
Här är en jättebra sida med massor av recept både på muffins och cupcakes. http://www.dagensmuffin.se/

Lycka till med baket.
sextiosexan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-08, 18:03   #3
Jimipe Jimipe är inte uppkopplad
Forumvärd
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 1 011
Att hälla så att 2/3 av höjden på formen är fylld brukar vara en rätt bra måttstock tycker jag. Då kan man variera storlek på formarna utan att behöva fundera så mycket mer än att man kan behöva grädda dem olika länge.
Jimipe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-08, 20:12   #4
Ann-Marie Ann-Marie är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2003
Inlägg: 1 649
Citat:
Jimipe skrev: Visa inlägg
Att hälla så att 2/3 av höjden på formen är fylld brukar vara en rätt bra måttstock tycker jag. Då kan man variera storlek på formarna utan att behöva fundera så mycket mer än att man kan behöva grädda dem olika länge.
Vad bra att veta hur mycket man ska hälla i formarna. Jag får provgrädda och se hur lång tid som behövs. Tack för hjälpen.
Ann-Marie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-11, 16:06   #5
Ann-Marie Ann-Marie är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2003
Inlägg: 1 649
Någon som har recept på muffinssmet som inte är stel?

Nu har jag provbakat blåbärsmuffins men vilken stel smet, det var svårt att få ner den i formarna. När jag var liten (60-talet) minns jag att mamma gjorde muffins av smet som var lös som sockerkakssmet men jag kan inte hitta något sånt recept. Jag tänkte ju göra i småbrödsformar och att få ner den här stela smeten i dem har jag inte lust att pröva, det var svårt nog med muffinsformarna.
Är det någon som vet om något sånt recept så tar jag tacksamt emot det.
Ann-Marie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-11, 16:59   #6
Jimipe Jimipe är inte uppkopplad
Forumvärd
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 1 011
Varför inte bara ta ett sockerkaksrecept? Jag brukar använda samma grundrecept till sockerkakor som till muffins, bara med olika smaktillsatser beroende på vad jag är ute efter.
Jimipe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-03-08, 20:11   #7
Ann-Marie Ann-Marie är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2003
Inlägg: 1 649
Citat:
sextiosexan skrev: Visa inlägg
Här är en jättebra sida med massor av recept både på muffins och cupcakes. http://www.dagensmuffin.se/

Lycka till med baket.
Tack! Himmel vad mycket fina recept det är där.
Ann-Marie är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg Sök i detta ämne
Sök i detta ämne:

Avancerad sökning
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 02:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons