Storlek på muffins
Jag ska göra Cupcakes och har hittat recept på Leila bakar men det står inte hur stora formarna ska vara. Eftersom jag ska ha mer kaffebröd och tårta vill jag göra dessa Cupcakes i småbrödsformar men hur mycket smet ska man lägga i formarna och hur länge ska de gräddas?
Jag tänkte göra sockerkakssmetstyp och ha hallon i, är det någon som har något bra recept så tas det tacksamt emot. Jag ska göra mjölkchokladfluff och ha ovanpå. |
Här är en jättebra sida med massor av recept både på muffins och cupcakes. http://www.dagensmuffin.se/ :)
Lycka till med baket. |
Att hälla så att 2/3 av höjden på formen är fylld brukar vara en rätt bra måttstock tycker jag. :) Då kan man variera storlek på formarna utan att behöva fundera så mycket mer än att man kan behöva grädda dem olika länge.
|
Citat:
|
Citat:
|
Någon som har recept på muffinssmet som inte är stel?
Nu har jag provbakat blåbärsmuffins men vilken stel smet, det var svårt att få ner den i formarna. När jag var liten (60-talet) minns jag att mamma gjorde muffins av smet som var lös som sockerkakssmet men jag kan inte hitta något sånt recept. Jag tänkte ju göra i småbrödsformar och att få ner den här stela smeten i dem har jag inte lust att pröva, det var svårt nog med muffinsformarna.
Är det någon som vet om något sånt recept så tar jag tacksamt emot det. |
Varför inte bara ta ett sockerkaksrecept? Jag brukar använda samma grundrecept till sockerkakor som till muffins, bara med olika smaktillsatser beroende på vad jag är ute efter. :)
|
Citat:
|
Vad är mjölkchokladfluff? Det låter underbart gott.
/Mia |
Citat:
http://www.familjeliv.se/Forum-11-24...archLocation=1 Här är länken till flera länkar, jag hoppas att den fungerar. |
Prövar igen med länken, sök på fluff så kommer en massa länkar fram. om receptet är där vet jag inte
http://www.familjeliv.se/Forum-11-24...archLocation=1 |
Jag vet inte hur det är med ditt recept, men att tänka på att om man tar amerikanskt recept rakt av så blir det oftast inte precis samma sak. De har inte samma vetemjöl som vi. Olika proteinhalt och fabrikerna stoppar i andra saker också. Bleker dem också.
Jag brukar ha i Vetemjöl Special i amerikanska muffins och sen INTE röra smeten så mycket, bara blanda det hjälpligt så det blir blandat.. (man blandar torra för sig o våt för sig innan) Om man rör för mycket blir det stel o kladdigt. Om du vill så kan jag skriva recept till dig på chokladmuffins med chokladbitar och valnötter i. De är mumsiga och fungerar bra. |
Eh...
Väl storlek som A-kupa. |
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:56. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.