Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

KRÖNIKA - Nytt år - vad har du för projekt?


Av Ulrika Lindh

Jag tänker börja året med att sy ett par byxor, "snyggbyxor" då det är något jag saknat i min garderob. Det är svårt att hitta mönster men efter att ha bläddrat igenom gamla handarbetstidningar tror jag att jag hittat ett som ska bli bra. Mönstret är avritat och efter att ha provsytt ett par utan gylf och linning i ett gammalt lakan där passformen kändes bra ska jag nu sy upp dem. De är nu tillklippta och fickor påsydda, gylfen och andra detaljer väntar på att bli gjorda.

Återbrukstrenden fortsätter och den har ju pågått länge men fick ett riktigt uppsving i och med att årets julklapp 2018 blev det återvunna plagget. Det känns fantastiskt fint att höja upp gamla kläders och andra begagnade prylars status och inte bara tänka på att köpa nytt. Mitt projekt blev inget i återbrukandets anda men det är många månader kvar av 2019.

Kan man sy och ändra själv så kan återvunna plagg ändras om för passform eller göras om till helt nya plagg och få ett långt och lyckligt liv. Jag hoppas att skolor kommer satsa mer på återvinningsslöjd framöver, de har förhoppningsvis redan börjat.

Vi hade en "Do-redotävling" på Sysidan för många år sedan och bidragen är fortfarande inspirerande att titta på, här kan du se dem.

Medans de i maktens boningar försöker sy ihop en regering åt oss så tar jag och syr mig ett par byxor, vi får se vem som blir klar först! 

Vad syr eller handarbetar du med just nu?(Logga in för att skriva en kommentar)
2019-01-20 13:04   Bibbi Lundgren
Jag skall sy "vardagströjor". Har en modell jag sytt i flera år. Alla mina tröjor har fått hål på magen.
Nöter nog mot bordskanten när jag jobbar. Så det behövs nya.
 
2019-01-20 10:33   Aina Svensson
Jag syr ett par överdragsbyxor till mig själv. Ville köpa bomullspoplin av bra kvalité men hittade bara tunn som man se igenom. Så det blev bävernylon i stället.
 

Fler artiklar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons