Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Några symaskinsnyheter från Syfestivalen


Av Ulrika Lindh

Sysidan besökte Syfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö sista helgen i oktober för att kika på lite nyheter på symaskinsfronten.

Syfestivalen är ett bra tillfälle att besöka om du tänker köpa en symaskin. Det finns symaskiner i många prisklasser och för i stort sett alla behov. Här är ett svep med några av nyheterna från de olika symaskinstillverkarna.

Många av utställarna känns igen från tidigare mässor, ett märke som jag dock inte sett tidigare på Syfestivalen är Juki. Maskinerna från Juki är både industrisymaskiner och ateljé- och overlockmaskiner. Maskinerna är starka, syr snabbt och används idag i konfektionsindustrin och i syateljéer men har också många hemsymaskiner.


Juki Exceed Quilt & Pro special. Denna maskin sydde knapphål i väldigt tjockt styvt tyg.


Här är en av Jukis overlockmaskiner, Juki MO 375.

Mer information om Jukis maskiner

Brother hade med sig en prototyp på sin senaste maskin som kommer att lanseras kring årsskiftet, Brother Innov-is 1100 en sy- och quiltmaskin. I serien kommer även Innov-is 1300 och Innov-is 1500. Dessa maskiner har utökat antal sömmar, större arbetsyta till höger om nålen passar därför bra till quiltning och större projekt. Pressarfötterna är längre och hela framtill samt att ytan med frammatningständerna är längre för att lättare mata fram tyg, underlättar sömnad i tunnare tyger. Smart nålträdningssystem gör det snabbt och enkelt att trä maskinen. Mer information om maskinen på Brothers engelska hemsida.


Brother Innov-is 1100


Här är en av Brothers broderimaskiner Innov-is V5.

En annan av deras maskiner Innov-is 10 kommer att ersättas av Brother Innov-is XV i vilken du kan scanna en ritad bild och få den stygnsatt och broderad. Mer information om Innov-is XV


Brother Innov-is XV

Mer information om Brothers symaskiner på den svenskdanska sidan  och här på den engelska sidan.

Janome som sponsrar TV-programmet "Hela Sverige syr", hade naturligtvis med sig maskinerna som deltagarna använder, My Lock 644D och Easy Jeans 2522.


Maskinen till vänster är My Lock 644D och den till höger är Easy Jeans 2522.
Båda maskinerna finns nu i nya jubileumsversioner.

En nyhet från Janome som lanseras i november är Skyline S5, sy- och quiltmaskin med 170 sömmar, en syhastighet med 1000 stygn per minut. Stor invändig arbetsyta, inbyggd extrabelysning mm. Mer information om Skyline S5.


Skyline S5

En nyhet från Baby Lock är Ovation en kombinationsmaskin, overlock och coverlock. Den syr kombinationssömmar med 2-8 trådar, den kan kombinera 4-trådig overlock-, kedje- eller tvillingsöm i en och samma operation. Syr upp till 1500 stygn per minut.

Mer information på Janomes svenska hemsida och här på Janome.com 


Bernina hade med sig Bernina 530 Swiss Edition, en sy- och quiltmaskin. Maskinen har 11 olika nålpositioner som kan varieras fritt och sparas. Alla inställningar syns på LCD-displayen. Den har 22 nyttosömmar och 395 sömmar totalt inklusive alfabet. Läs mer om Bernina 530 Swiss Edition.


Bernina Swiss Edition

I och med lanseringen av 7 serien så har Bernina en nyhet på undertrådsfronten, 9-griparen. Läs mer om griparen här.Här är Bernina 780 med broderimodul för extra stora broderier. Stor arbetsyta till höger om nålen, 130 integrerade broderimönster och 33 kviltsömmar. Den senaste modellen Bernina 880 är uppdaterad och har flera helautomatiska funktioner. Här kan du läsa mer om den.

En av Pfaffs senaste symaskiner är den lilla Smarter 260C, en bassymaskin med 27 inbyggda sömmar, direktvalsfunktion för sömmar och inbyggd nålträdare mm. Du kan läsa mer om maskinen här.


Pfaff Smarter 260C

Husqvarna Designer Ruby Royale, deras senaste boderimaskin som broderar snabbare, har större broderyta än tidigare, mer utrymme till höger om nålen. Det går också att skapa applikationer direkt på skärmen på maskinen. Läs mer om den här.


Husqvarna Designer Ruby Royale


Det här var ett litet smakprov på några nyheter jag såg på mässan. På respektive märkes hemsidor finns mycket att hämta, både information och videoklipp. 

Nästa år kommer Syfestivalen att arrangeras på en plats till - Malmö. Så här ser nästa års mässdatum ut:

*Stockholmsmässan i Älvsjö, 13-15 februari 2015

*Malmömässan i Hyllie, 13-15 mars 2015

*Åhaga i Borås, 25-27 september 2015

*Stockholmsmässan i Älvsjö, 23-25 oktober 2015

Går du och funderar på en ny maskin? Läs gärna guiden på Sysidan här.(Logga in för att skriva en kommentar)
2016-12-25 11:12   Christin Näslund
Tusen Tack för all information
 
2014-11-06 13:20   Ulrika Lindh
Natalia, helt korrekt de hade med sig den i Janomes monter och jag skrev fel i texten. Korrigerat nu. Tack!
 
2014-11-06 12:54   Natalia Sj
Ursäkta, men Ovation tillverkas väl av BabyLock, inte Janome?
 

Fler artiklar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons