Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Nyheter på Sysidan


Av Ulrika Lindh

Vi har snickrat om lite på Sysidan! Vi har velat göra det enklare att se när man får nya kommentarer m.m., se när andra medlemmar man tycker gör intressanta saker lägger upp nytt o.s.v. Vi har också tagit bort sifferbetygen, något som många önskat.

Förhoppningsvis är detta till det bättre, hittar ni något fel eller har synpunkter så skriv gärna en kommentar!

Medlemsnavigering

På din profil och några av de andra sidor där man kan se dina alster, din gästbok mm finns nu navigeringsmeny med din profilbild, snabbvalsknappar och Följa-knapp. Tittar du på egna sidor ser du också en knapp "Din sida" som tar dig till denna - som numera också är ombyggd, mer om det nedan.

Gilla ersätter betygen

Vi har tagit bort sifferbetygen och ersatt dem med en enklare Gilla-knapp, med en glad trådrulle på. Du kan förstås också skriva en kommentar som förut.

Under vår Gilla-knapp ligger också andra knappar för att dela bilden till andra sociala media-sajter t.ex. Facebook.

Följa medlemmar

Nytt är också att du kan "följa" medlemmar som du tycker gör intressanta saker på Sysidan. När de lägger upp något på Sysidan, kommenterar en bild e.t.c så dyker detta upp som en händelse i Händelselistan (se nedan)

Vi har tagit bort kompislistan och gjort om detta så att ni som tidigare var kompisar med varandra nu följer varandra istället.

Genom att klicka på räknarna kan du redigera listan över vilka du följer och plocka bort personer. För att börja följa någon, klicka på "Följ" när du ser dennes medlemsprofil.

Händelselista på Din sida

På fliken "Din sida" kommer du att se ett tal inom parentes, den visar hur många nya "händelser" som finns listade på din sida sedan du tittade på listan senast. När du tittat på "Din sida" nollställs räkneverket tills det dyker upp något nytt igen.

Händelselistan visar:

  • händelser som rör dina egna bilder, blogginlägg, gästbok mm på Sysidan. Dessa listas med fetstil så du skall se dem tydligare.
  • händelser som de du följer gör, t.ex. lägger upp en ny bild
  • fler kommentarer på bilder m.m. som du själv kommenterar 

Det är bara du själv som ser din händelselista.

Begränsa händelselistan

En del kan tycka att det blir lite väl mycket som listas i listan, därför kan man själv ställa in vad som visas i den.

Över listan finns denna list. Först visas alla de händelser du valt skall visas, men genom att t.ex. klicka på "Till mig" listas bara det som rör dina egna bilder. Det är smidigt om du inte varit på Sysidan på ett tag och snabbt vill se om det kommit några kommentarer mm på egna bilder.

Klickar man på länken "Fler val"  ser det ut så här och du kan göra fler val och begränsningar:

Klickar man på länken "Begränsa vad du ser i listan" kan du fylla i mer exakt vad du vill ska dyka upp i händelselistan. Denna inställning kommer Sysidan ihåg, så vill du t.ex. inte se när de du följer skriver kommentarer men vill veta när de lägger upp bilder kan du ställa in det här.

Här kan du också klicka på "Få epost vid händelser" och ställa in så att du automatiskt får e-post vid nya händelser - smidigt om du inte är på Sysidan varje dag.

Bilder-sidan

Den sida som visar alla dina uppladdade bilder har också fått navigeringsrutan. Du och andra kan titta på bilderna som bildspel. Det finns också en länk på den sidan så att du når sidan för att underhålla dina album och lägga upp bilder.

"Syhörnan"

Syhörnan-sidan är förändrad och mer överskådlig. De produkter du markerat att du har listas där. När du tittar på egen såväl som andras Syhörnor kan du snabbt hoppa till att recensera produkten. Är du på din egen Syhörna så finns det en länk längst ut till höger för att göra ändringar i det som listas.

Följ


I varje medlems profil uppe i det högra hörnet hittar du knappen "Följ", klickar du på den så får du meddelande i din händelselista när medlemmen lägger upp bilder, kommenterar, gillar eller skriver blogginlägg på Sysidan. Ett kul sätt att hänga med dem man tycker gör intressanta saker.

Gillaknapp


Christer har knåpat ihop en glad trådrulle till en "gillaknapp" som du hittar till höger om bilderna.(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-05-04 12:22   Sarah Wagner
Bra ändringar!
 
2013-05-02 22:57   Bibbi Lundgren
Det här blev jättebra.
Bra jobbat / Bibbi
 
2013-05-01 18:19   Bodil N
Vad bra det blev! Trådrullen blev jättefin. Tack för fixet! :-)
 
2013-04-30 17:30   Nina Rolf
Vad fint det blev! Gillar verkligen "Gilla"-knappen, känns lättare än att sätta betyg på något. Tack för att ni lägger ner så mycket tid på att förbättra sidan hela tiden!
 
2013-04-30 12:10   Edvina Karlsdotter
Verkar trevligt. Ska kika på ändringarna så småningom. Och tack från mig också för det arbete ni lägger ner på Sysidan.
 
2013-04-30 09:11   Rae Johansson
Många bra ändringar! Tack för allt hårt arbete ni gör för att hålla det hela flyttande!
 

Fler artiklar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons