Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Kreativa Detaljer

Tema.

Mitt garn har äntligen kommit! (Det kom i fredags men har inte haft tid att hina öpnna paket förrän idag). Min faster hade även köpt till garn och en beskrivning hur man virkar en traktor som jag också fick! Rätt kul faktiskt, funderar på att ge traktorn till pappa i farsdagspresent kanske.

I somras köpte jag en bok om Amigurumi som jag "hittade" imorse. Så idag har jag virkat en gris  eller iaf delarna till en gris jag har inte riktigt haft någon ork att montera ihop den och dessutom har jag inte nog med stoppning till hela.

Jag har snart virkat klart ena ärmen till min kofta också, tänkte hinna göra de innan jag går och lägger mig.

Måste även öva lite inför engelskaredosvisningen imorgon, vi ska berätta om en nyhet från ett engelskttalande land vilket inte är så jättesvårt men man lär ju kunna de man berättar om så man slipper sitta och läsa innantill.

Imorgon får vi även veta vad temat är inför årets Nobel Nightcap! Vi i skolan har fått äran att få sy kläderna till personalen som jobbar på Nobel Nightcap även i år. Fast i år så har vi mer än dubbelt så lång tid att hinna sy dräkterna på än vad vi hade förra året. Det ska bli riktigt kul att få sätta igång!

 

 

Postat 2012-09-16 21:32 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fullt upp.

Hej!

Nu är jag tillbaka i Stockholm! Rena rama ledigheten kan jag säga!

Jag har haft så otroligt mycket att göra den senaste veckan! Min pappa är mjölkbonde och har ungefär 70 mjölkande kor. Vi har en mjölkrobot, och automatisk utfodring, så egentligen borde man inte behöva sköta de delarna, men när utfodringen vägrar att fungera riktigt så tar det otroligt lång tid att få till grejerna. Min pappa var dessutom på semester förra veckan så jag fick klara mig själv. Och jag kan säga att jag spenderade nog nästan hela dagarna i ladugården för att se till att allt fungerade. Så planerna jag hade inför veckan får skjutas upp till höstlovet. Jag har i alla fall hunnit stoppa två par jeans åt mamma och lagar en overall åt pappa, men det är inte ens hälften av allt som skulle lagas. Min rockabillyklänningen har jag nästan inte haft tid att tänka på, men nu ikväll har jag i alla fall börjat skissa om den så får vi se hur den blir i slutändan.

Min faster var jättebussig och beställde hem mer garn åt mig, så jag kan fortsätta virka på min kofta. Garnet som jag har nu är nästan slut, och det är så otroligt svårt att hitta ett garn i samma nyans. Det är ganska svårt att hitt just det märket också, jag tror det har slutat tillverkas, men min faster lyckades hitta ett par nystan till mig i en fyndlåda, så nu väntar jag bara på att få hem dem.

Jag har nästan sytt klart jeansövningen i skolan, jag blir garanterat klart med den på torsdag. Det är bara linningen, knappen och knapphålet kvar som ska fixas. Det var dessutom en lättnad att komma tillbaka till skolan och inse att man inte ligger efter i ämnet, min lärare hade planerat att vara klar med jeansen förra veckan men jag antar att min klass jobbar lite långsammare än vad min lärare tror..

Vi har också gått igenom vilka högskolor som finns att söka efter gymnasiet, och som är intriktad på just textil. Jag vet inte riktigt vad jag vill gå, men jag antar att det blir något som har med ekonomi eller entreprenörskap. Vi har en entreprenörskurs i skolan just nu, och jag tycker verkligen att det låter jätteintressant att starta och driva ett företag. Vi hade en uppgift som innebar att vi skulle intervjua en entreprenör om deras företag. Jag intervjuade mammas kompis som är medium och det var verkligen jätteroligt att få höra om hennes liv och företag. Jag tycker andevärlden är riktigt spännande och skulle gärna gå på en seans, men det får bli längre fram i livet. Jag har nog inte riktigt råd just nu om jag ska ha råd att kunna pyssla och grejja på kvällarna. Uppgiften skulle dessutom vara inlämnad ikväll, för vi ska redovisa imorgon, så jag har suttit med den sen jag kom hem från skolan så nu börjar jag bli lagomt trött!

Börjar halv 9 och slutar halv 12 imorgon, känns som en rätt onödig dag men det kan vara skönt med lite ledigt ibland också!

Godnatt!

Postat 2012-09-10 22:46 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons