Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Blogginlägg


Sida: Första Föreg. 1 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 Nästa Sista 
Ulrika Lindh

Trassel med tråden

Igår var en sådan där kväll när inget gick som man tänkt. Jag har broderat potatisar på juteväv denna vecka och tänkte att jag nog ville att det skulle stå "Potatis" på dem också. Full av energi så ... läs mer..
Ulrika Lindh

Höst i luften

Nu känns det riktigt att hösten är här, i morse var det riktigt svalt i luften men vilken fin dag det varit här i Stockholm. Jag har så många saker jag vill göra nu. I helgen var vi på landet och ... läs mer..
Ulrika Lindh

Rösta i strandkitstävlingen

Jag pushar lite för att du ska rösta i strandkitstävlingen det gör du här. Ja nu har man ju kommit igång riktigt efter semestern. Ett bekymmer jag har nu är att jag måste lämna in min "designer" på ... läs mer..
Inga-lill Cras

Världens bästa sytrick del2

För att linningen inte skulle krypa fram och synas höll jag i många år på med att sy sömmar från utsidan. Det finns ett bättre sätt. Det engelska ordet är "understitch". (Vad heter det på ... läs mer..
Inga-lill Cras

Aldrig mer gapande blusar

Lite fusk är det, och ett tecken på att mönstret / inprovningen inte var perfekt. Men det finns ett sätt att få bukt med framknäppningar på blusar och skjortor som gapar och visar behån. Sy in en ... läs mer..
Inga-lill Cras

Använda verktyg från andra håll

Sömsprättare är inte särskilt effektiva. Rakblad lite för effektiva. Men så hittade jag en skalpell i sylådan. Jag minns att jag köpte den i en kontorsbutik typ Matton. Känner man någon som jobbar i ... läs mer..
Inga-lill Cras

Gör ditt eget randiga tyg

Nu viker jag ut mig på sysidan! Allt för konsten, eller hur? Livet är gjort av mängder av olika tyger, i en speciell teknik. Jag sydde alltihop på lakansväv som fodertyg. Jag började med att sy fast ... läs mer..
Inga-lill Cras

Bästa sytricket någonsin

Jag sprider detta så mycket jag kan, till kompisar, okända i tygaffärer och ibland tygaffärsinnehavaren. Dubblera! Det vill säga, lägg ett tyg under ditt modetyg och behandla dem som en ... läs mer..
Ulrika Lindh

Vackra klänningar i teveserie

En teveserie som jag faktiskt följt på teve är "Krig och fred", jag har blivit så förtjust i klänningarna jag ser. De är så vackra upptill med sydda veck, snygga ärmar och urringningar. De flesta ser ... läs mer..
Ulrika Lindh

Mysdressen äntligen klar!

Efter de sista små justeringarna så blev den äntligen klar. Jackan var ju ganska svår att få snygg tyckte jag, särskilt dragkedjan, jag tycker att det bucklar sig på en del ställen. Fickorna blev jag ... läs mer..
Ulrika Lindh

Justeringar - men inget sytt

Jackan visade sig bli lite vid nertill så igårkväll nålade jag sidsömmarna och provade men hann eller orkade inte sy ihop det. Svårt detta med mönster och passformen tycker jag. Byxorna blev ju ... läs mer..
Ulrika Lindh

Mysjackan snart klar

Nästan hela lördagen sydde jag och fick ihop mysjackan med alla sidstycken, inlägg, dragkedja, fickor och krage. Det enda som är kvar nu är ärmmuddarna och uppläggningen. Några småfel blev det men ... läs mer..
Ulrika Lindh

Ingen söm sydd

Jag har bara klämt lite på velourjackan som är tillklippt och klar att sy, men så satte jag på broderenheten på Designern för jag ville brodera, och så gjorde jag ren den för velouren luddade av sig ... läs mer..
Ulrika Lindh

Två sömmar sydda, eller blir det fyra?

Jag valde att lägga upp mysbyxorna med tvillingnål, för att jag ville prova på att sy med en sådan. Det gick ju bra men kändes lite ovant att trä maskinen med två trådar. Allt är ovant i början och ... läs mer..
Ulrika Lindh

Bara två sömmar kvar..

på de röda mysbyxorna, jag är jättenöjd med resultatet och passformen nu. Igår fick jag på byxlinningen och jag valde att göra som det stod i mönstret, jag satte en öljett för hålet och det blev ... läs mer..
Ulrika Lindh

Häromkvällen såg jag "rött"

Äntligen hade jag fått tid att sy, nästan två timmar. Mina mysbyxor blev sydda och när linningen skulle göras färdig så hade jag glömt att skaffa öljett till snöret som ska gå i linningen. Då såg jag ... läs mer..
Ulrika Lindh

Glad påsk!

Utanför fönstret duggregnar det men fåglarna kvittrar vårystra ändå, och framåt eftermiddagen kommer nog de små påskkärringarna och påskgubbarna fram. Vi är på landet så något sytt kommer det inte ... läs mer..
Bodil Nielsen

Bokrea!

Nu har jag varit på bokrea och botaniserat bland böckerna. Jag letade mest efter böcker om broderi, sömnad och virkning och liknande men det fanns nästan ingenting. Jag hittade en bok som jag gillade ... läs mer..
Ulrika Lindh

Rita av mönster - är det roligt?

Ja jag frågar, för nu har jag ritat av mönster till en velourdress från Allt om Handarbete och jag blir lika snurrig varje gång. Så mycket streck och trådriktningar och små markeringar som ska göras. ... läs mer..
Bodil Nielsen

Vinter

Jag vaknade lördag morgon och det var alldeles vitt och soligt ute. Äntligen hade det kommit lite snö. Det var inte mycket som hade kommit men det täckte marken precis. Jag sprang ut med kameran för ... läs mer..
Ulrika Lindh

Fodral och kudde

Förra lördagen stygnsatte jag apples logga för att brodera på ett fodral till min iphone, idag blev det klart, bild kommer snart i mitt album. Sedan har jag gjort färdig min slipskudde som legat och ... läs mer..
Bodil Nielsen

Bloggpremiär

Nu har även jag skaffat mig en blogg. Jag har haft tanken sedan innan jul men när jag såg Martha Stewart på TV häromdagen om bloggning bestämde jag mig för att slå till. Jag håller på med ett broderi ... läs mer..
Ulrika Lindh

Gott nytt och god fortsättning!

Så var det gamla året slut och ett nytt just påbörjat. Det blir inte mycket sytt eller broderat nu när vi är bortresta. Jag hade en förhoppning att börja stygnsätta nu i helgerna men det har varit så ... läs mer..
Ulrika Lindh

Snart kommer det nya tävlingar

eller åtminstone en som börjar innan jul har jag tänkt. Jag avslöjar inte vad det blir ännu utan det blir till att hålla utkik på förstasidan. Min symaskin har varit inne på en liten justering, men ... läs mer..
Ulrika Lindh

Advent närmar sig

Det är mysigt att få ta fram adventsljusstakar och pynta lite med ljus och ris, krans på dörren. Pepparkaksdeg satte jag häromdagen och den har stått till sig och blir lagom att baka med ... läs mer..
Ulrika Lindh

Grodan har fått en kompis

Ja förra veckan så klippte vi till och sydde ihop en egen groda. Jag hade lite gamla sojabönor hemma som vi fyllde den utmärglade tygkroppen med, oj vad mätt och glad den blev! Nackdelen med bönorna ... läs mer..
Ulrika Lindh

Snö och helgmys

Sitter på landet i hälsingland och ska snart släcka ner datorn för dagen. Har jobbat på distans idag och även hunnit med att vara ute och åkt lite pulka med barnen i den härliga snön. Här har det ... läs mer..
Sida: Första Föreg. 1 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 Nästa Sista 

Populära etiketter


Bloggar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons