Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Blogginlägg


Sida: Första Föreg. 1 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 55 Nästa Sista 

Kjolen

Den klockade kjolen blir inte som jag tänkt mig. Det såg jag redan på provningen.  Syanvisningen verkar inte stämma riktigit med mönstret men det kan jag fixa själv. Värre är att "klocken" är ... läs mer..
Ulrika Lindh

Skjortklänning som väntar

Köpte mig ett mönster på en skjortklänning från Svenska Mönster, nu har jag äntligen ritat av det och  klippt ut i ett gammalt lakan. Jag hoppas hinna sy upp och prova ut den så snart som möjligt då ... läs mer..

Bloggutmaning

Jag läste på en blogg om en utmaning. Sy ett plagg till dig själv varje månad. Vad det skulle vara roligt att äntligen komma till skott och sy den där kjolen som jag drömt om så länge. Sy en tröja av ... läs mer..
Monica Ceder persson

Dag sex

Vet ni? Jag är klar...och det är två dagar kvar! Kanske hinner jag göra lite till imorgon, hihi. Ja, här hänger skapelserna. Svårt se hur det ser ut men imorgon ska jag försöka få på oss kläderna så ... läs mer..
Monica Ceder persson

Den femte dagen

eller kvällen...för nu är klockan snart midnatt och snart har vi dag sex. I morse vaknade jag tidigt :) så jag klev upp och åt frukost och satte mig vid symaskinen! Tog mig an den ena svarta topen. ... läs mer..
Åsa E

Nu är det dags

Har länge funderat på att sy en egen morgonrock. Min gamla är sliten och jag har inte hittat någon att köpa som passar min smak. Nu ska jag sy en i lyxfleece från Stoff & Stil: Lyxfleecen är hur ... läs mer..
Monica Ceder persson

Utmaningen löper på...

Dag 4 - söndag. Idag rullar det på bra! Båda topparna och klänningarna blir helt klara. Jag har god hjälp av Carina, hon nålar och fållar och fäster...Efter middagen ger jag mig på koftan, den är ... läs mer..
Monica Ceder persson

Utmaningen!

Först: har haft en datorkrasch - hade glömt hur beroende man är av en dator! Nu är jag dock tillbaks på banan, sonens dator (ja, vår, vi har ju betalat den...) bor nu i kontoret. Snart ska jag på ... läs mer..
Lotta Nilsson

Kristi Himmels dag

Sitter här vid frukost bordet. Varit uppe och bakat scones. Hjärtformade blev det. Vad ska vi göra idag då? Emmy sover fortfarnde och Mats satt sig framför TV efter att gått runt här och varit ... läs mer..

Med ett öga rött

Efter några dagar med "skygglapp" på vänster öga åkte jag till det stora ögonsjukhuset. Jag fick vänta några timmar på akuten. Men jag hade trevligt sällskap av en pigg dam på 88 år. Hon bodde i ... läs mer..
Mikaela Johansson

Lady Valet black

Nu har jag precis beställt en svart Lady Valet-provdocka (http://www.singermachines.co.uk/Accessories/dress_form.htm) :) Det blir en studentpresent från min mor och far, inte helt fel! Idag funderar ... läs mer..
Mikaela Johansson

Första inlägget

Detta blir då mitt första inlägg på sysidan.se's blogg :) Har börjat nåla lite på en klänning jag köpte för en otroligt billig penning på en marknad i Milano för nått år sedan. Har aldrig blivit ... läs mer..

Redan torsdag

Redan torsdag. Snart läge att åka till sommarstugan igen. Denna gång åker vi inte på fredagen som vi brukar. För vi ska gå på Scalateatern och se och lyssna på Owe Törnkvist. Biljetterna köpte jag ... läs mer..
Åsa E

Användbara fickor - andra gången gillt!

Nytt försök och mycket bättre resultat. Jag förlängde alla mönsterdelarna med 10 cm, så nu får telefonerna plats utan att trilla ur. Nu hänger den alldeles vid altandörren i köket för att man ska ... läs mer..
Åsa E

...men vad ska man ha dem till?

Hittade ett fint mönster på Stoff & Stil som jag bara var tvungen att ha. Köpte naturligvis och har nu sytt skapelsen i tyg som matchar köksgardinen pefekt. Det verkar så himla praktiskt att man kan ... läs mer..
Ulrika Lindh

Trevlig valborg!

Här i Stockholm är det faktiskt ganska varmt och skönt idag så man anar verkligen att våren är i antågande, gräsmattorna blir grönare och grönare för var dag som går. Symaskinen har väl inte gått ... läs mer..
Lotta Nilsson

Klippa till!

Dax att gå ner i källaren och klippa till tyget som jag ska sy klänning till mor. Ska bli en fin sommarklänning. Tyget är ljuvligt. Mörkblå botten med blommor i lilla, rosa och ljusblå var det ... läs mer..
Ulrika Lindh

Vimplar och skräpkorgar

Nu äntligen har jag tagit fram kameran och "plåtat" vimplarna jag gjort och skräpkorgarna. Den skräpkorgen jag har vid symaskinen är snart full av trådar och tomma trådrullar. Jag är jätteglad att ... läs mer..
Monica Ceder persson

Loppis

Ja, så har jag då varit ute och flygit - det gick bra - men torsdagen bjöd på ett mycket lugnt Arlanda och märkligt nog var planet en aning försenat, konstigt, det var ju inte så att det var kö till ... läs mer..

Frustrerande

Varför måste jag jobba? Jag hinner inte sy. Pensionen är en hägring 4 år bort. Det finns så många idéer i mitt huvud som jag inte ens hinner starta upp. Så vill jag sy kläder till mig själv. Såg en ... läs mer..
LenaM Jonsson

Sockor färdiga, superfina

Nu är de hällösa sockorna färdiga, blev jättesnygga (om jag får säga det själv), stickade dem i ett tunnare yllegarn med akryl i som en höst- vårsocka. Var in på Lottas Bod här i Östersund och ... läs mer..
Lotta Nilsson

Klassfest!

Jaha, så var det dax för klassfest ikväll. Hälften av klassen kommer, inte illa efter 30 år! Tänk att vi är så gamla! Hoppas det blir en trevlig kväll. Jag har varit lite skeptisk över konceptet ... läs mer..

Bokfynd

Igår gick jag in på ett antikvariat för att se om där fanns några bra sömnadsböcker. Personalen sa att det var utplockat. Ett par damer hänger på låset varje dag för att köpa det bästa av de nya ... läs mer..
Åsa E

Lördagsnöje

Hade ett desperat behov av att sy och höll på en hel lördag. Resultatet blev tre vardagstunikor i olika mönstrade tyger i viscosejersey. Detalj av fin, rundad skärning:   Eftersom jag inte alltid ... läs mer..
Åsa E

Ännu mer rynkor

...så när jag äntligen kom igång med sömnaden efter vintern tänkte jag "nu kan jag det här mönstret", så då sydde jag en till tunika i ett lite annat tyg och med en kortare ärm. Det blev mer ... läs mer..
Åsa E

Rynkat värre

På grund av en köksrenovering har det tagit hela vintern att sy denna tunika av flortunt tyg. Jag har längtat efter ett bra tillfälle att prova min relativt nya overlock på tunt tyg och det fungerar ... läs mer..
Monica Ceder persson

Klippt

Ja, nu har jag klippt ut en klänning i det gröna linnetyget. Gjorde det igår kväll men hade ingen grön tråd i passande nyans att börja sy med...förstås. Och nu ska jag resa norrut i morgon kväll så ... läs mer..
Sida: Första Föreg. 1 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 55 Nästa Sista 

Populära etiketter


Bloggar

Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons