Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Sök produkter   Sök i recensioner

Husqvarna Emerald 183

Datoriserad symaskin

Tillverkare: Husqvarna
Betyg: 3.333.333.333.333.33
(baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 15 ägare på Sysidan


2014-07-16 * *
Betyg: 1

Plus: Bra på att sy knappar

Minus Allt annat. Se recension

Kommentar: Ja, det här var nog en av de sämsta symaskinerna jag använt faktiskt. Ska försöka dela upp recensionen. Maskinen var ganska nyligen genomgången när jag använde den. Så det handlar inte om bristande underhåll.

Matningen är under all kritik, maskinen klarar inte av att hålla stygnlängden konsekvent, vissa stygn blir kortare, andra blir längre. Vidare så matar den inte särskilt rakt, jag var tvungen att tråckla väldigt tätt för att det undre tyglagret skulle bli något sånär rakt, medan det övre tyget såg okej ut. Maskinen klarar inte korta stygn, då stannar den helt upp. Vilket såklart är lite underligt, varför kan man ställa in den på 0.2 mm om maskinen inte klarar det??? Detta märks främst om man försöker sicksacka tätt, vid t.ex. tränsning.

En sak som jag stör mig nåt fruktansvärt på är backen. Eftersom den är elektronisk kan man inte på något sätt använda den för att finjustera stygnlängd, om man t.ex. behöver stanna exakt på en markering. Nä, utan då måste man trycka en gång, sen hoppas på att maskinen registrerade trycket och sen backa. Tar man ut arbetet här så måste man trycka av backen om man vill sy vanligt igen. Dessutom måste maskinen ha stannat fullkomligt annars kan man inte få i backen. Backen registreras inte alltid heller. Frustrerande och under all kritik för en maskin i denna prisklassen.

Pressarfotsfrigången är löjlig. Man kan öka lite lite lite till genom att manuellt föra upp spaken i sitt maxläge, men det är fortfarande löjligt lite. Reglaget för pressarfotstryck känns plastigt och ger ingen respons. Jag testade inte vetenskapligt, men det kändes inte som att det gjorde någon riktig skillnad på olika inställningar.

Trädningen är enkel och intuitiv men det är jädrigt irriterande att tråden döljs bakom massa plastkåpor. Om tråden går av (vilket den gjorde för mig åtskilliga gånger) så måste man dra bak tråden innan man kan trä om den, vilket bara är irriterande. Det funkade fint att knyta på ny tråd på gammal vid trådbyte.

Spolningen är också ett irritationsmoment. Eftersom man måste föra spolen åt sidan vid spolning låser sig hela maskinen, och man kan inte spola medans man syr. Liten småsak kanske, men jag fattar inte varför man måste låsa upp hela maskinen.

Sömnadshastigheten är mycket långsam även vid maxinställning. Det blir inte bättre av att pedalen svarar dåligt, det är ett lagg mellan tryck och motor. Inte bara ett lagg, den måste varva upp också. Ibland registreras inte en hastighetsökning utan man måste då istället släppa pedalen och sen trycka igen. Det ska inte behövas! Gamla reostatmotorer svarar till och med bättre. Utveckling ska väl ändå gå framåt? Pedalen i sig är en plastig historia, och skall enligt reparatör gå sönder först. Varför konstruerar man den delen som får mest påfrestning så?

Arbetsytan är alldeles för liten och stygnplåten är belamrad med markeringar, de flesta används nog sällan. Det blir inte bättre av att husqvarna satt en stor genomskinlig täckplåt för undertråden där.

Utan lös spolkapsel är det svårt att ställ undertrådsspänning, och på denna maskinen hittar jag först inte hur man gör det. Ska man bara sy med 100-tråd?

Överlag tycker jag att det är en mycket dålig symaskin, speciellt med hänsyn till priset. Lite i klass med ikeas billigaste. Fruktansvärt plastig och svårjobbad. Man kan få mycket mycket bättre för pengarna.

Jag är väldigt glad att jag inte äger någon emerald 183.

Liknande produkter: Singer anniversary

Kundservice: Nej

Köpplats: Ej köpt, lånat


 

2011-03-05 Maria Eklind
Betyg: 4

Plus: Bara att trycka på en knapp för att fästa och avsluta. Tydlig display.

Kommentar: För mig som inte har så mycket erfarenhet av att sy fungerar den utmärkt! Den är lättanvänd och har många praktiska funktioner som gör att man lätt får ett bra resultat.

Pris: 5000


 

2009-06-02 Beatrice Skinnars
Minus Litet utrymme mellan pressarfot och symaskinsbord. jeabssömmar är svåra att få mellan och sy

Kommentar: Enkel och prisvärd symaskin för hemmabruk

Köpplats: Husqvarna, Umeå

Pris: 3000


 

2009-04-20 Birgitta Hellner
Betyg: 5

Plus: Prisvärd, lätt, tyst, enkel, har vad man behöver, många roliga tillbehör och dekorsömmar...

Minus Har inte upptäckt några än

Kommentar: Underbar, prisvärd, lätt, tyst, enkel, har vad man behöver, många roliga tillbehör och dekorsömmar.

Kundservice: Mycket bra. Fick "undervisning" innan jag fick hem den.

Köpplats: Tygfinessen

Pris: 5500


 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons