Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Sök produkter   Sök i recensioner

The medieval tailor´s assistant

Hur man gör egna mönster och syr medeltidskläder, från ca 1200-1500. Beskrivningar på allt från underkläder till ytterkläder, hosor och huvdbonader, för män, kvinnor och barn.

Betyg: 4.504.504.504.504.50
(baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 17 ägare på Sysidan


2007-05-30 Sandra H
Betyg: 5

Plus: Tar upp olika sömnadstekniker och modeller från perioden samt diskuterar olika material.

Minus Det är för få bilder i boken som man kan få inspiration av. Känns som om det nästan bara beskrivs grundmodeller, och några varianter tas inte med.

Kommentar: Jag tycker att den här boken är väldigt bra. Den ger en bra grund för nybörjaren som vill lära sig sy historiskt korrekta kläder (jag har hört och tror själv att den är väldigt korrekt).

Liknande produkter: Böcker av Hamilton & Hill samt Jean Hunnisett, men dessa fanns inte till rimligt pris när jag skulle beställa.

Kundservice: leveransen från England tog 3 dagar och kostade 3 £. Helt klart värt! Boken kostade alltså 29 pund

Köpplats: Amazon.com

Pris: 29.00


 

2006-07-07 Linda Kjell
Betyg: 4

Plus: Lätt att ta till sig, bra ingång till medeltida kläder. Med hjälp kan även en oerfaren medeltidare skapa sin dräkt. Det stora pluset är att författaren även tar upp material till kläderna, något som lätt glöms bort ibland.

Minus Det är ont om källhänvisningar, något som skulle göra boken bättre. Nu måste man känna till källorna innan för att veta vad de baserar sina beskrivningar på. Dessutom måste man ha ett hum om mönsterkonstruktion och sömnad för att kunna tillgodagöra sig all information i boken. Lite mer bilder både på föremål från tiden och återskapningar hade gjort boken mer inspirerande.

Kommentar: The Medieval Tailor´s assistant är en bra nybörjarbok samt en bra sammanfattning av modet 1200-1500 i Västeuropa om man vill får en snabb överblick. Dessvärre är den stora nackdelen bristen på källhänvisningar. Nu är boken inte vetenskaplig, men den skulle vara mer användbar om Thursfield faktiskt noterade vilka bilder och fynd hon använder sig av. På detta misstänker jag att hon har användt sig av mer litteratur än vad som hänvisas till i litteraturlistan.
Men någonstans måste man börja om man vill syssla med medeltidskläder, facklitteratur i ämnet är inte det mest lättsmälta ibland. Då är den här boken en betydligt bättre ingång än Sophias Atelje och ett antal småskumma sidor på nätet.
Min rekommendation är att komplettera boken med annan litteratur och det stora bildmaterial som finns att tillgå på nätet.

Köpplats: Bokus

Pris: 0.00


 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons