Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Sök produkter   Sök i recensioner

Pfaff Tiptronic 1071

Elektronisk symaskin med ett flertal sömmar, alla av dem av praktiska typen. Kan välja nålläge upp eller ner. Automatisk påträdare. Övermatare typiskt för flesta PFAFF-maskiner. Signallampa om undertråden tar slut.

Tillverkare: Pfaff
Betyg: 4.754.754.754.754.75
(baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 6 ägare på Sysidan


2011-12-03 Anna Söderström
Betyg: 5

Plus: Nålpåträdaren, Över och undermatning.

Minus Trist design och ful brun färg.

Kommentar: Köpte den för min första riktiga lön 1987.Den har varit inne på service ett par gånger men aldrig riktigt gått sönder. Motorn är fantastisk och många lager jeanstyg tar den utan problem.Det sades då när jag köpte den att det var en av få maskiner med så lite plast som möjligt under huven.

Liknande produkter: Bernina.

Kundservice: Symaskinshuset som tyvärr ej finns kvar var gudomliga. Han jag köpte den av vill jag inte ha med att göra men det handlar om personkemi.

Köpplats: Singer Butiken Sundsvall

Pris: 6500


 

2008-04-06 Mari Andersson
Betyg: 5

Plus: Suveränt med både under och övermatning

Minus Har inget att säga här

Kommentar: Har haft min maskin sedan 1990 och har sytt många hundra plagg på den tillsammans med overlookmaskinen. Har haft den inne på service med jämna mellanrum hos Lasse i affären som jag köpte den. Syr jämna fina stygn och jag har även sytt i tjocka tyger med utmärkt resultat. Nu sist lagade jag ett kapell till en liten flygmaskin. Tänker sy många fler plagg till. Än får den inte gå i pension

Köpplats: Symaskinscentralen i Halmstad


 

2007-09-13 Åsa Trollälven
Betyg: 5

Plus: Tystgående, lätt att trä övertråden, lätt byta mellan olika sömmar, bra med att visa när undertråden är på väg att ta slut, nålläge och övermataren.

Kommentar: Köpte min maskin 1988 och den har fungerat felfritt ända tills nu, då pedalen helt plötsligt la av, ny inköpt för 1200 kr.

Köpplats: Singerbutiken Trollhättan

Pris: 8995


 

2007-05-03 Åsa Karlberg
Betyg: 4

Plus: bra med sömmar, pålitlig och stark maskin.

Minus "overlock"-sömmarna är inte bra.

Kommentar: Jag fick en tiptronic 1071 av min mor som har en likadan och jag är faktiskt riktigt nöjd. Visst har det blivit en och annan vända till symaskinskillen som fått laga den - främst pga att skytteln kommit i otakt då jag sytt i för tjocka tyger, men i övrigt funkar den riktigt bra.

Liknande produkter: -

Kundservice: Ganska dyra renoveringar stundtals, har haft inne den på fyra olika ställen pga flyttar. en skit-gubbe tappade maskinen i backen så underplattan sprack och sa inget utan bara limmade ihop den. När jag ringde och ifrågasatte det sa han att det ju inte påverkar syfunktionen. Idiot!

Köpplats: någonstans i göteborg.


 

2006-04-03 Helena .
Betyg: 2

Plus: Välja nålläge, automatisk påträdare, signal när undertråd tar slut och det allra bästa: övermataren.

Minus Hoppstygn, kräsen av tråd+nålval och usel hållbarhet

Kommentar: Köpte en 1071 men den gav mig bara problem.
Ända sen jag köpt den så var den kräsen med nål och tråd. Nål skall alltid vara schmetz, helst tjock, och tråden skall vara nyinköpt Gütermann. Annars brast tråden av, och hoppstygnen blev mer frekvent. Och man skulle också byta nål konstant, t.ex. 2 gånger per projekt eller mer. Eftersom nålen blev uddstött så fort! (och jo jag är sykunnig och vet att man inte ska dra i tyget) Även med splitterny nål och bästa tråd så gjorde maskinen hoppstygn, alltifrån ca var 20:e till så ofta som varannan.
Butiken jag köpte den från hette melins sybutik tror jag, på Södra vägen i Göteborg. Butiken finns inte längre på sitt plats. Gubben där kunde inte hjälpa mig med problemet trots att jag åkte in ofta under garantitiden. Jag genomled med maskinen i ca 2,5 år sedan började maskinen dö, när man pressar på pedaln så känner man motorn arbeta, men nålen rör sig bara ibland, ibland funkar det ibland inte, tills att inte röra på sig alls. Gick tillbaka till Symaskinsagenturen som kunde bättre om Pfaff-maskiner och de sa att det inte var värt att laga maskinen, eftersom det skulle kosta lika mycket som att köpa en ny... Motorn hade alltså lagt av fullständigt och kunde inte repareras och måste beställas in ny motor. Jag som hade urusel budget den tiden lät dem behålla maskinen och fick tillbaka min tidigare maskin (från mor som fick den när jag köpte Tiptronicen).

Kundservice: Uselt hos Melins. Snäll, men kunde inte hjälpa med problemet och verkar inte förstå min problem.

Köpplats: Melins symaskiner (eller liknande namn)


 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons