Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Sök produkter   Sök i recensioner

Singer QuantumLock 14T957DC

5-trådig Overlock, färgkodad trädning, dubbel och trippel täcksöm, kedjesöm, 5-trådig säkerhetsöm (industristandard), flatlock, mf.

Tillverkare: Singer
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 5 ägare på Sysidan


2007-12-16 Cecilia Löwen
Betyg: 4

Plus: Robust maskin,många finesser.Känns solid och är trevlig att arbeta med och ett stort plus att den är mekanisk faktiskt.

Minus Krångligt att växla mellan overlock och övriga sömmar.Kräver ett visst tålamod att lära sig.

Kommentar: Min första overlock,köpt som begagnad för halva nypriset trots att den var i princip så gott som oanvänd.Skälet?Förra ägaren tyckte den var krånglig att lära sig,och detta verkar vara ett återkommande problem med modellen så säljaren satte istället begagnatpriset till drygt 5000,trots att maskinen egentligen är värd mycket mer.Och ja,instruktionsboken kunde varit något bättre.Men så svår var den inte.Eftersom jag inte har någon stor vana av overlockmaskiner hade jag väntat mig ett monster som tar timmar att trä,men ryktet var ganska överdrivet.

Kundservice: Butiken har ett års bytesrätt oavsett skäl.

Köpplats: Husqvarnabutiken,Alingsås

Pris: 4900.00


 

2006-07-21 avslutat medlemskap
Betyg: 5

Plus: Enkel att trä (iallafall efter vad jag hade föreställt mig efter alla beskrivningar om hur svårträdda overlocks var) och den verkar ju onekligen ganska robust.

Minus Instruktionsboken kunde definitivt varit lite bättre, några små saker får man komma fram till själv. Det finns inte sådär jättemånga olika pressarfötter, men de som finns skall enligt uppgift fungera bra.

Kommentar: Jag är helt ny på overlock och täcksömsmaskiner och min recension får kanske läsas med det i tanken. Packade upp min nya maskin igår, och har idag både sytt täcksöm och "overlockat" helt problemfritt. Maskinen har gått helt utan hicka och gjort perfekta sömmar på flera olika material. Visst är instruktionsboken kanske inte den lättaste att följa men med lite lugn och ro så förstår man ganska snart, speciellt med tanke på att jag aldrig tidigare sytt på en overlock - än mindre trätt en.

Liknande produkter: Huskylock 936 samt Pfaff Coverstyle

Kundservice: Ingen av Singeråterförsäljarna i GBG-området har kurser. Dock har Singer support fram till 22:00 alla dagar. En trevlig dam som jag redan varit i kontakt med då jag hade lite frågor om tillbehören (pressarfötterna).

Köpplats: Cyréns Symaskiner

Pris: 7995.00


 

2006-02-12 ann mossberg
Betyg: 4

Plus: Bra att maskinen är mekanisk. Ganska tystgående, tung så att den står stadigt.Jätterolig att jobba med.

Minus Mycket rörig bruksanvisning, med flera direkta fel. Svår att hålla rent inne i maskinen när man inte kan öppna underdelen. Lite bökigt att behöva trä om mellan de olika sömmarna.

Kommentar: Har haft en Bernette 4-trådig i många år. Den har fungerat bra men nu är det roligt med en maskin som kan lite fler sömmar.

Liknande produkter: Janome med "luftträdning", men trodde att den skulle kunna krångla mer eftersom den är så avancerad tekninskt.

Kundservice: Har talat med översättaren av bruksanvisningen som håller med om att den är kass. Men hon har fått göra översättningen utan att ha tillgång till maskinen, och det kan inte vara lätt.

Köpplats: 8500 kr på Syfestivalen i Sollentuna hösten -05


 

2006-01-21 Pia G
Betyg: 4

Plus: Fina sömmar, enkel att trä.

Minus Kan vara krånglig att förstå vad man gjort för fel när den krånglar, som med de flesta overlockmaskiner.

Kommentar: Valde mellan denna och Huskylocken i slutet men att denna var mekanisk vann i slutändan, mindre som kan krångla.
Är kär i den, den gör allt som man kan tänkas vilja att den ska göra. Tog ett tag innan jag fick in snitsen på den och om den krånglar så får man testa allt som står i manualen, nålarna spelar stor roll om de är skadade (som man kanske inte alltid kan se med blotta ögat). Efter kursen som anordnades på köpstället så klarnade mycket.

Liknande produkter: Pfaff coverstyle, Huskylock 936.

Kundservice: Inte behövt lämna in den än, men de är mycket trevliga och hjälpsamma på Sycenter.

Köpplats: Stockholms Sycenter, Odenplan

Pris: 9300.00


 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons