Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Sök produkter   Sök i recensioner

Husqvarna Huskylock 936

5 trådig overlock

Tillverkare: Husqvarna
Betyg: 4.114.114.114.114.11
(baserat på 9 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 52 ägare på Sysidan


2014-06-22 Hanna Mårtensson
Betyg: 4

Plus: Stabil, rör sig inte när jag syr. Inte så högljudd. Lätt att hantera fastän jag är nybörjare på overlock. Manual finns inbyggt i maskinen och det är bara att klicka sig fram till vad jag vill göra och i vilket tyg så sköter maskinen resten.

Minus Har inte hittat något ännu. Många tycker att den är svår att ställa om mellan täcksöm och overlock, en är helt ok enligt mig.

Kommentar: Min första overlock och jag är nöjd. Supernöjd med denna maskin. Köpte den begagnad efter att min syaffär rekommenderade 9-serien istället för de nya Hyskylockarna. (min lokala Husqvarnaaffär tar inte in de nya Huskylockmaskinerna). Hade lite problem med min täcksöm men en service löste det. Får betyget bra eftersomm jag inte ha något att jämföra den med, men för mig är den mycket bra.

Köpplats: Begagnad via annons på Sysidan

Pris: 4000


 

2010-05-10 Avslutat Medlemskap
Betyg: 5

Plus: Syr i alla material. Jättesnygga sömmar. Dubbla lampor. Superenkel att trä och det är lätt att komma åt både utanpå och inuti maskinen. Grymt bra maskin!

Minus Har inte upptäckt några.

Kommentar: Helt otroligt bra overlock med display och riktigt snygga overlocksömmar inkl. täcksöm. Automatiken får ++++++++

Liknande produkter: Inga - eftersom det var denna jag ville ha.


 

2008-03-16 A-S S.
Betyg: 5

Plus: Smidigt med sömnadsguiden, oftast så behöver man bara korrigera trådspänningen manuellt, maskinen sköter resten. Friarmen är perfekt när man syr muddar till t.e.x barnkläder. Stort arbetsutrymme i maskinen.

Minus Jag saknar en DVD med instruktioner men man får med en VHS istället och en CD:rom med informatiom om trädning osv. Om man byter ofta mellan täcksöm och overlock så tar det nästan mer tid att bygga om än själva sömnaden av en tröja. Själva ombyggnaden är inte svår och tar cirka 5 minuter när man är van.

Kommentar: Nu har jag haft maskinen i 7 månader och tycker att det är dags att tycka till om den.
Massor med roliga sömmar, tyst (täcksömmen låter lite mer), stark och syr snyggt. Lätt att trä, bara att följa färgmarkeringarna. Bra instruktionsbok.

Täcksöm syr den nu perfekt, hade lite problem i början men när jag konsekvent använder 90-nål enligt intstruktionerna och 90-jerseynål vid trikåtyg och sänkt pressarfotstrycket lite så gör den inga misstag ens när jag har testat den över diverse knöliga tyger och fållar.

Kundservice: Toppenbra service, vänligt bemötande!

Köpplats: Symaskinscentrum, V. Torggatan, Karlstad


 

2007-07-25 Marianne Fröding
Betyg: 4

Kommentar: Verkar OK, men hade lite problem med att trä den. Har ingen video så det var den "hårda" vägen som gällde!! Den verkar ha många varianter, men frågan är om man kommer att använda alla?

Liknande produkter: Bernina,men jag vill ha nära till service.

Kundservice: Bra!

Köpplats: Karlstads Symaskincentrum

Pris: 7000


 

2007-01-23 Anki H
Betyg: 4

Plus: Bekvämt med sömnadsguide. Snygga sömmar med täcksöm och overlock.

Minus Jobbigt att trä om från täcksöm till overlock

Kommentar: Jag tycker att min 936:a är jättebra. Den fungerar nästan jämt. Jag använder den till att sy kläder (fortfarande nybörjare) och även till att sy ihop saker som t ex gardiner och kuddar, lapptäcken mm.Tråkigt att växla till och från täcksöm, så jag har köpt en 901:a också och kommer använda den till overlock och den andra till täcksöm.

Kundservice: Mycket trevlig personal på syqvarna i Helsingborg. Hjälpsamma och vänliga trots alla mina frågor:).

Köpplats: Syqvarnabutiken i Helsingborg

Pris: 12000


 

2005-11-03 Cecilia Alvan
Betyg: 2

Plus: Kan endas rekomendera denna maskin om man inte tänker använda täcksömmen.

Minus Otroligt känslig. När man syr med täcksömmen gör minsta lilla ojämnhet att det blir hoppstygn.

Kommentar: Min maskin bökade från första början framförallt när det gäller täcksömmen, vilket är en av orsakerna till att man väljer denna maskin från början. Minsta lilla buckla gjorde att det blev hoppstygn och i och med det så var hela sömen åt fanders. Dessutom är den bökig att ställa om till täcksöm framförallt beroende på att man måste skruva loss stygnplattan varje gång. (jämfört med min nuvarande maskin)

Förutom täcksömen så var det andra saker som under mina 1½ år pajade.

Det var många turer fram och tillbaka till affären och man skylde det mesta på mej för handhavande fel. Man kom med en massa tips om att sy långsamt, sy snabbt eller att klippa bort sömsmåner för att minska ojämnheterna. Jag hävdade att det inte var mitt fel.

Efter mycket om och men så köpte de tillbaka maskinen med 20% avdrag. Det var helt ok eftersom maskinen på övriga sömmar fungerade utan problem, vilket är enda orsaken till det något högre betyget.

Kundservice: Kunde varit bättre, mest med avseende på den tid det tog innan återköpet och att man aldrig ville erkänna att det var manskinens fel allt krångel berodde. Att skylla på kunden är inte bra. Visserligen försökte man under denna tid fixa maskinen på olika sätt men den höll inte vad den lovat ända från början och då borde köpet häfts innan 1½ år gått. Men heder åt att de tillslut i alla fall köpte tillbaka den.

Pris: 10500


 

2005-08-21 Tess Helén
Betyg: 5

Plus: Alla sömmar som en overlock ska ha +täcsöm

Minus Lite tråkigt möblera om till täcksöm.Men det går fort när man är van.

Kommentar: Lätt att trä om ,lyder minsta kommando helt perfekt.
Alltid 100% perfekta sömmar som sig bör på en sådan här maskin.Har haft maskinen ca:6år och har aldrig haft något att anmärka.Kan ändå påpeka att sådana här maskiner ska rengöras och oljas minutsiöt och regelbundet.Vilket hör till,och flesta vet ju naturligtvis det,men om man råkar vara nybörjare,beror ofta möjliga krångel på dålig oljning och rengöring

Liknande produkter: Singer,Bernina

Kundservice: Har aldrig behövt någon reparation eller service hos fackman.Den har nöjt sig med min ömma omvårdnad

Köpplats: Finns ej längre,vänligt bemötande

Pris: 12500


 

2004-10-26 barbro k
Betyg: 5

Plus: Otrolig då man (efter viss möda) lärt sig trä maskinen HELT rätt, varje gång det blivit hoppstygn eller dylikt beror det på att jag gjort fel!!

Minus Har vid ett par tillfällen markerat "överbelastad" och varit på reparation för detta 2 ggr.

Kommentar: Kan intre tänka mig att vara utan denna maskin, men håller med om att det tar lite väl lång tid att gå från overlock e.d till täcksöm!!

Liknande produkter: Hade en Husky av enklare modell några veckor och fick blodad tand och ville ha MEEER

Köpplats: Symaskinsboden Uppsala

Pris: 13


 

2004-08-02 Annika Angéus
Betyg: 3

Plus: Elektronisk maskin med display för sömval och tillbehör. Täcksöm.

Minus En riktig rashäst. Så petig med trädning och trådspänning. Hoppstygn.

Kommentar: Jag har ledsnat på den här maskinen. När den syr så syr den fantastiska sömmar men den är ett otroligt pill att få det som man vill. Och att byta från tex täcksöm till vanlig 4-trådig overlock kan göra att overlocksömmen krånglar. Annars går det hyggligt snabbt att byta nålposition och tex täckplåt för att byta till/från täcksöm. Jag tänker köpa två overlockmaskiner istället för denna. Och då ska den ena bara sy täcksöm, för det har jag verkligen smak på.

Liknande produkter: Jag har lånat min av min syster. Jag skall lämna tillbaka den och köpa något annat. Jag är less.

Kundservice: Täcksömmen fungerade inte och den blev gratis åtgärdad efter att garantin gått ut.

Köpplats: Symaskinsboden i Uppsala


 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons