Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Sök produkter   Sök i recensioner

European Cut, Elisabeth M. Allemong 2002

ISBN 972150307 How to draft basic slopers for custom-made clothes. Bodice, skirt, sleeve, torso, pants.
Boken beskriver hur man tar ett stort antal mått och sedan ritar grundmönster (slopers, blocks ...). Det finns beskrivningar för varianter av byxor (pants, slacks) men i princip ingen annan design. Inriktningen är helt att göra ett personligt grundmönster som man sedan använder för att anpassa kommersiella mönster eller att designa mönster/kläder utifrån denna grund.
Enkel ringbindning, 160 sidor. Författaren skickar kompletterande pdf-er om byxutformning på begäran.

Tillverkarens produktsida
Betyg:
(baserat på 0 recension)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Sysidan


2012-12-07 Marie Gustafsson
Betyg: 4

Plus: Den har hjäpt mig att förstå grunden, att mäta upp kroppen och hur dessa mått sedan reflekteras i mönsterdelar. Planmönsterböcker + draperingsböcker och den här blir en ganska komplett bild. För design behöver man sedan ta hänsyn till tyger och syteknik. Inte konstigt att det är svårt att få till något riktigt bra!

Minus Arbetsam, kräver precision i mätningarna. Ja det är egentligen inte bokens fel, att jag är lite bekväm.

Kommentar: Bra bok om man vill ha en grundläggande instruktion på hur man skapar ett personligt grundmönster (block, sloper, toile). Till skillnad från planmönsterböcker som Öberg, Aldrich mfl där man utgår från statistiska befolkningsmätningar som då sätter standardproportioner, är det här en enda persons mått och form som allt bestäms av. Den ritning som skapas gör man sedan en tyg-toile av och provar in den och justerar sin modell. Det resultatet kan man sedan ha som grund för egna mönster eller ändringar i färdiga mönster.


 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons