Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Sök produkter   Sök i recensioner

Husqvarna Prelude 360

Tillverkare: Husqvarna
Betyg: 55555
(baserat på 1 recension)

Skriv en egen recension

Det finns 6 ägare på Sysidan


2004-08-15 Jonne Lindberg
Betyg: 5

Plus: Maskinen är en fin maskin för nyttosömnad.

Minus Vid rengörning upplever jag det som lite väl "petigt" att lyfta ur själva spolkorgen (för undertrådsspolen). Jag är en grabb med förvisso ganska små nävar, men med något kraftigare fingrar än dammodellen, jag har alltså svårt att greppa spolkorgen när jag skall lyfta upp den ur sitt arbetsläge. Detta är dock något jag kan leva med då jag inte rengör maskinen oftare än någon gång i veckan. Kanske kan man använda en liten tång med gummiklädda käftar eller någonting ditåt? Problemet är som sagt inte så besvärande att jag brytt mig om att försöka finna en lösning med verktyg eller andra hjälpmedel.

Kommentar: Jag har en historik som användare av diverse begagnade Husqvarnas symaskiner (och motorcyklar i lumpen!). Här om månaden bestämde jag mig för att inhandla en ny symaskin, jag hade lyft en riktigt bra lön, och var helt enkelt sugen på att byta ut min gamla HQ från sjuttiotalet,(en kompis fick ta över den i utbyte mot en flaska whisky). Jag ville ha en bra modern basmaskin med ett urval av elastiska sömmar, gärna självsmörjande och med elektroniskt styrning av motorstyrkan - samma kraft oavsett hastighet. Väl medveten om min märkeslojalitet, och hur lurad man kan bli idag när gamla märken visar sig att inte alls kunna hålla vad de en gång har byggt upp i fråga om kvalitet, beslutade jag mig för att genomföra en mindre marknadsundersökning innan jag bestämde mig. Efter ett par dagar när jag betat av de flesta återförsäljarna här i staden, föll valet på en Prelude 340. Jag ville ha en så enkel maskin som möjligt, utan finesser som jag dels inte behöver, och vad viktigare är: som kan sluta fungera helt plötsligt! (Jämför med bilmarknaden). Bl.a. visade det sig att ett av de andra stora märkena hade "nyttosömsmodeller" med en överkastningssöm som kastar tråden till vänster! klumpigt att behöva dra större tygsjok till höger om nålen. Ingen kunde, enligt mig, konkurrera med HQ när det gällde kvalitetskänsla, detta är dock en helt personlig sak som man ju får bilda sig en egen uppfattning om.
Preluden kändes rejäl och gav en känsla av kvalitet tyckte jag. Jag måste erkänna att jag föll för dess möjlighet att träda undertrådsspolen med tråden kvar i nålen, Häftigt! tyckte jag som inte sett något sådant tidigare (nackdelen med att använda sig av symaskiner som aldrig går sönder, man har ingen koll på nymodigheterna.. :-)). Den möjligheten finns säkert hos andra fabrikat också, jag hade dock inte blivit förevisat detta hos någon annan återförsäljare...
In stiger man alltså, fast besluten att inhandla en Prelude 340... Återförsäljaren visar 360-modellen, inte intressant för min del, jag behöver ingen "entråds täcksöm" då jag har planer på att införskaffa en overlock också inom en ganska snar framtid. ej heller behöver jag de extra dekorsömmarna som 360 har... Återförsäljaren visar "Sicksack-varianten" av Prelude 360: Hmmm, den var ju lite snyggare med sitt orange fält runt reglagen. Sedan förklarade han att han skulle dra av 500 kr och dessutom ge mig ett presentkort på 500 kr att handla jeans för på JC, om jag valde en "Sicksack". Självklart slog jag till.

Jag syr mer eller mindre varje dag, Jag behöver alltså en symaskin som jag trivs med, som har den rätta "känslan" av tillförlitlighet och prestation. Jag måste säga att jag är helnöjd med min Prelude. En riktig arbetshäst.
Maskinen saknar allt vad gäller programmerbarhet, automatiska knapphål och liknande. Jag upplever det inte som besvärande att själv ställa in mina stygn. Ej heller att sy knapphål själv, Preluden har faktiskt en fyrstegs knapphålssöm (balanserade knapphål) och det medföljer, bland andra pressarfötter, en fot för just knapphålssömnad, man skall placera knappen i foten, sedan skall det vara lättare att sy rätt längd på knapphålet. Jag glömmer dock att använda mig av dessa knapphålsfinesser, men de är säkert hur bra som helst.

Den nya modellen av bl.a standardfot med glappet mellan tårna flyttat ut till vänster, var något jag omöjligen kunde vänja mig vid. Jag hittade dock en HQ-försäljare som sparat på gamla tillbehör, jag köpte en standardfot av den äldre modellen med centrerat glapp för en spottstyver. Den nya varianten lär vara bra när man skall sy i öglat tyg som t.ex frotté, foten skall inte fastna i öglorna då...

Alltså, är man efter en rejäl symaskin för nyttosömnad, och inte behöver moderniteter som t.ex att kunna programmera sina stygn, eller automatiska knapphål, är det valet lätt: välj en Prelude!

Dessutom är det ju kul att kunna köpa svensktillverkat i dessa tider med nedläggningar och out-sourcing. Ja, om man nu har råd förstås...

Liknande produkter: Diverse nyttosömnadsmaskiner från de större tillverkarna.

Kundservice: Supertrevligt och hjälpsamt bemötande.

Köpplats: Olssons symaskinsservice i Malmö

Pris: 5200


 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons