Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Sök produkter   Sök i recensioner

Bernina 1030

Mekanisk symaskin med många sömmar.
Övermatarfot som extra tillbehör.

Tillverkare: Bernina
Betyg: 4.754.754.754.754.75
(baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 11 ägare på Sysidan


2011-07-20 A S
Betyg: 5

Plus: Tung! = den står stilla utan att hoppa när man trycker gasen i botten. Pålitlig. Bra funktioner.

Minus Jag saknar riktig overlock. Den sk. overlocksöm som finns på maskinen förslår inte riktigt.... men ska man ha ordentlig overlocksöm så får man nog lov att köpa en riktig overlockmaskin.

Kommentar: Bra maskin! Köpte den -89. Mina kriterier för val av maskin var att den skulle vara gjord av metall (inte plast) samt att den skulle vara helt mekanisk (inte datoriserad).
Jag hade hört att kugghjul som är gjorda av plast "torkar", krymper och spricker med åren och så går maskinen sönder. Jag har ingen garanti för att Berninan har bara metalldelar men jag hade hört att man ska spana efter tunga maskiner och Bernina hade bra rykte som pålitlig maskin. Tyngden är en fördel - jag har arbetat med en lättare och lite plastig maskin och den hoppade på bordet när man sydde fort.
De datoriserade maskiner jag hade sett kunde sy stygnen i form av bokstäver men inte mycket mer - inget som motiverade en prioritering. Jag valde istället att lägga pengarna på att få en tyngre maskin, starkare motor, praktiska sömmar och funktioner och på att få en kvalitetsmaskin som jag trodde skulle hålla åtminstone 20-30 år eller ännu hellre livet ut.
Jag gillar att maskinen klarar tjocka lager tyg. Jag gillar knälyftet - en lång "spak" som gör att man kan använda knät för att lyfta pressarfoten. Jag gillar att det är så lätt att byta pressarfot. Jag gillar att man kan få nålen att gå ner i tyget genom att trycka med hälen på pedalen. Jag gillar knapphålsfoten. Jag gillar den rejäla plastkåpan som gör att jag kan stuva undan den i garderoben och stapla annat ovanpå utan att vara rädd för att maskinen ska skadas. Det är nog fler saker jag gillar men jag har haft den här maskinen länge och sedan jag köpte den har jag inte haft med andra maskiner att göra... så jag har inte koll på hurdana andra maskiner är numera.
Min maskin har aldrig krånglat trots att jag inte är den bästa och omtänksammaste av symaskinsmattar. Jag oljar lite och borstar rent kring spolkapseln då och då... för sällan - ibland är där jättemycket damm... och jag har aldrig lämnat in den på service... Maskinen har trots det aldrig krånglat. Jag använder den till att sy några plagg per år, fålla gardiner och sy något sofföverdrag ibland.

Liknande produkter: Bernina 1020. Jag tyckte att 1030 hade ett överskott av sömmar. 1020 hade räckt bra men handlaren hade inte den hemma så jag fick 1030 istället :)

Köpplats: Symaskinsbutiken, Örebro

Pris: 7650.00


 

2010-02-25 Anette Mattila
Betyg: 5

Plus: Pålitlig, robust, lättanvänd.

Minus TUNG!

Kommentar: Jag fick maskinen -89 och den har sytt perfekt sedan dess trots att jag bara servat den en gång. När jag ringde en symaskinsaffär för att höra om de hade någon maskin jag kunde uppgradera till rådde han mig att inte byta - "Du blir ändå aldrig nöjd som är van vid den maskinen!"


 

2007-12-26 agneta isacsson
Betyg: 4

Plus: Har haft den sen 1988 då jag köpte den för 6495 kr. Servad en gång bara och har alltid sytt snyggt.

Minus Tung att lyfta men samtidigt så står den stadigt.

Kommentar: Egentligen har jag en Bernina 1020 men jag tror den liknar 1030 i det mesta. 22 nyttosömmar.

Liknande produkter: Husquarnas maskiner men jag valde Bernina för allt är gjort av metall istället för plast. Vet inte om det har någon betydelse men det var argumentet jag gick på.

Pris: 6495.00


 

2005-07-30 Annika Klingberg
Betyg: 5

Plus: Syr fina sömmar och perfekta knapphål.

Minus Väger bly!

Kommentar: Den här maskinen byter jag aldrig! Jag har sytt på den i 16 år och har aldrig haft några problem med den. Den syr lika bra i tunnt som tjock tyg.

Köpplats: På Dagens Hushåll i Gbg 1989

Pris: 7000.00


 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons