Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Sök produkter   Sök i recensioner

Kärlek, nål och trådDet bästa från syföreningarnas värld.
För en vackrare värld - det är ledmotivet i historien om våra syföreningar. Sedan starten under nödåren i Småland i mitten av 1800-talet har de tagit sitt ansvar för både Sverige och världen. Med kärlek nål och tråd har de sett till att mänsklkigheten lever och gläds ett tag till. Och nästan hela tiden har de haft roligt!
Här berättar medlemmarna själva om mission, auktioner, kaffe, mjukisbon, vantar, högläsning, lotterier, kormattor, pyssel, bakning, basarer och massor av gemenskap. Recept på Åmbergskretsens jordnötskaka, Syjuntans delikatess, Skånska smörgåspepparkakor, juloxar och mycket mera. Enklare beskrivningar till saker som "mjukisbon", virkade femuddiga tvåvarvsstjärnor, julhjärtan, rätstickade sockor med mera.

Läs recension här.

Tillverkarens produktsida
Betyg: 5.005.005.005.005.00
(baserat på 1 recension)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Sysidan


2009-10-13 Ulrika Lindh
Betyg: 5

Plus: Inspirerande och trevlig bok enkla mönster på saker som går snabbt att göra som presenttips mm.

Kommentar: Här presenteras olika syföreningar på olika platser i Sverige, de flesta syföreningar finns inom olika kyrkliga samfund. De träffas och handarbetar och har en social gemenskap, mycket jag kanske allt de gör går till välgörande ändamål. Boken är trevlig och varvar historik med beskrivningar till enklare saker som "mjukisbon", virkade femuddiga tvåvarvsstjärnor och julhjärtan, rätstickade sockor, nallen Magnus Gabriel mm. Recept finns också som skånska mjuka pepparkakor, ostkaka, tårtan Vonsi, lingonlax och mycket mera.
I boken ges också tips på sådant som oftast går bra att sälja på loppisar och auktioner.
Det märks att det är en gedigen kunskapsbank som finns i många av dessa föreningar och kanske också lite oroande att inte så många idag har tid att engagera sig så som det var tidigare.

Köpplats: Libris förlag


 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons