Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Sök produkter   Sök i recensioner

CORSETS Historical patterns and techniques

Bok om korsetter daterade från 1750 till 1917, skriven av Jill Salen. Riktigt ögongodis för folk intresserade av korsetter! Varje uppslag innehåller en bild och beskrivning av korsetten, hur den är byggd och av vilka material, även om den är omgjord. Uppslaget efter ger ett mönster på korsetten. Det finns även några sidor om hur man tillverkar en korsett.

Tillverkarens produktsida
Betyg: 4.504.504.504.504.50
(baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 7 ägare på Sysidan


2011-11-26 Hanna Andersson
Betyg: 5

Plus: Bra bilder, informativ text om varje korsett. Olika typer av korsetter. Bra mönster till alla korsetter.

Minus Engelsk text. Inga tips på storleksförändringar, eller hur man på bästa sätt syr en korsett från de medföljande mönstren, alltså kan det bli svårt att sy sin första korsett med bara denna bok. Ges inte ut i version med tillhörande mönster i naturlig storlek för att slippa förstora själv.

Kommentar: En bra bok för den som är intresserad av att sy korsetter då den blir lite kort om man är mer intresserad av klädhistoriken. Mönstrena är bra (och man får många mönster) men jag önskar att man kunde beställa en bilaga med mönster i full storlek så man slapp förstora själv. Om man inte sytt någon korsett innan blir det nog svårt att göra det efter denna bok då det inte finns mycket till beskrivning över hur man konstruerar en korsett, men det går säkert. Bra faktatext till korsetterna som var orginalet hittades vad den är gjord av, ändringar och vem som kan tänkats haft den. Mått på några men inte alla, önskar att det fans beskrivning på mönsterändringar. Kompletera gärna denna bok med The basics of corset buildning av Linda Sparks

Köpplats: adlibris

Pris: 0.00


 

2011-02-16 Åsa Petersson
Betyg: 4

Plus: Ögongodis! Många fina korsetter med bra variation av modeller. Billig bok. Tydliga mönster som är lätta att förstora upp i datorn.

Minus Det saknas/finns inga (nåja 2 st övergripande) sömnadsinstruktioner för korsetterna i boken - så man får lista ut ihoppsättning på egen hand. Inte heller några mått är utsatta på den färdiga korsetten !? vilket kan göra det lite svårt med passformen - extra viktigt att göra toiler.

Kommentar: En bra bok för den lite mer erfarna.

Den innehåller ca 20 olika mönster i 1/2 tum + nån/ett par barn och dock korsetter.

Boken är tänkt att vara som en utfyllnad till Nora Waugs bok "Corset and Crinolines" - men jag tycker att det funkar utmärkt utan att köpa Noras dyra bok.

Den sträcker sig tidsmässigt från ca 1750 till idag med lite olika varianter (helbenade, obenade, morderna, midjekorsetter, enkla och avancerade modeller). Lite information om orginalkorsetten till varje mönster finns även med.

Har sytt upp en modell (1890 tal) ur boken och den blev kanon bra. Helt underbar.

Liknande produkter: Corsets and Crinolines - av Nora Waugh

Kundservice: Adlibris är alltid billiga och skickar fraktfritt och snabbt. Svårt dock att bra handla en bok.

Köpplats: Adlibris.se

Pris: 190.00


 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons