Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Sök produkter   Sök i recensioner

Husqvarna Orchidea

Symaskin med broderenhet, föregångare till Designer 1

Tillverkare: Husqvarna
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 11 ägare på Sysidan


2005-12-06 Maria Fritz
Betyg: 5

Plus: Enkel att förstå sig på. Kan sy i alla riktningar.

Minus Små broderier.

Kommentar: Maskinen jag köpte hade varit en demomaskin. Super bra maskin för sömnad, där jag såg broderenheten som ett extra tillbehör. En bra maskin om man vill testa på att brodera, men samtidigt vill ha en maskin som syr extremt bra.

Liknande produkter: Rose, Platinum serien, Iris

Kundservice: Har inte haft några problem

Köpplats: Husqvarna butiken i Malmö

Pris: 12000


 

2005-11-16 Helen L
Betyg: 4

Plus: Otroligt många olika sömmar att välja på! Den kan sy i både skinn och plast och även tråckla ihop tyg. Den kan även brodera.Kan sy i tunnt, notmalt och kraftigt tyg både elastiskt och ej elastiskt.

Minus Det skulle väl vara att det inte går att brodera i större skala än 10x10cm åt gången. Maskinen skulle ha fått MVG om den hade kunna brodera större i ett svep. =) Finns dock en båge att köpa till som är uppdelad så man kan brodera ett broderi på Bredd 10 x Höjd 30 cm genom att flytta bågen. Då är broderiet man ska brodera uppdelat med 3 olika stopp. Sedan blir broderiet ett stort på 10x30cm när det är klart.

Kommentar: Superbra med alla kasetter man får med maskinen när man köper den.

1 kasett för 35 olika broderier med bok där man ser alla broerierna i naturlig storlek + att man får med en mall så att man kan markera ut exakt vart broderiet ska sitta på tyget och 1 kasett med bokstäver så man kan skriva namn i olika stilar, 1 kasett med 49 nyttosömmar, 1 kasett med 49 st dekorsömmar (pictogram) och 1 kasett med ytterligare dekorsömmar fast i större modell som olika mindre broderier ungefär.

Man får med en båge till broderienheten som man broderar 10 x 10 cm i. Det går att köpa till en plusbåge så att man kan göra ett broderi på 10cm bredd x 30 cm höjd. Man kan även köpa till en liten rund båge som man kan broderi ca 4 x4 cm i den.

maskinen klarar av att sy i både skinn och plast. Den tråcklar ihop tyger, syr ihop plagg, överkastar, osynlig fåll, syr i knappar och syr knapphål med 9 olika knapphål att välja mellan.

Den säger till om över eller undertråd är slut. När man väljer en söm och material man ska sy i så visar maskinen vilket pressarfotstryck man ska ställa in och vilken nål samt pressarfot som är bäst.

Jag har säkert glömt massor me finesser som maskinen kangöra mer så om jag kommer på nåt mer som är kul och bra att veta så redigerar jag den här recencionen. =O)

Liknande produkter: Inga andra. Hade två andra vanliga symaskiner innan som jag inte var nöjd med, den senast datasymaskinen jag hade betalade jag 8.000:- för och den kunde inte ens sy i elastiska material, den var en helt vanlig maskin förutom att man kunde trycka på knappar för inställningar i stället för rattarna så när jag såg den här Husqvarna orchidea 1250 begagnad så hade jag redan bestämt mig.

Kundservice: Bra service på Husqvarna i Västerås hos Annelie. Kurs på maskinen ingår när man köper den! Superbra då jag aldrig förstått mig på mina tidigare maskiner jag haft pga. att man inte fått någon genomgång av dom när man köpt dom.

Köpplats: Husqvarnabutiken i Västerås

Pris: 10000


 

2005-10-16 Emeli Gradin
Betyg: 4

Plus: Syr fina raka sömmar, sidmatning, många prydnadssömmar och lätt med automatiska inställningar.

Minus Kan vara en aning kinkig på tråd ocg nålmaterial.

Kommentar: Om man vill ha en enkel symaskin men ändå kunna vilja brodera en del mindre broderier är det här en toppenmaskin. Man kan köpa den rätt billigt idag. Att kunna sy i knappar är toppen eftersom de sällan släpper.

Liknande produkter: Jag såg bara den.

Kundservice: Mycket bra. Jag förstörde nämligen hela maskineriet med att spola tråden fel men det diskuterades inte om att jag skulle få lagningen på garantin.

Köpplats: Symaskinshuset i Hudiksvall

Pris: 19


 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons