![]() |
![]() | Nyheter | ![]() | ![]() | Artiklar | ![]() | ![]() | Bloggar | ![]() | ![]() | Forum | ![]() | ![]() | Bilder | ![]() | ![]() | Annonser | ![]() | ![]() | Recensioner | ![]() | ![]() | Länkar | ![]() | ![]() | Kalender | ![]() | ![]() | Medlemmar | ![]() | ![]() | Din sida | ![]() | ![]() | Om... | ![]() |




![]() |
#1 |
Medlem sedan: sep 2005
Inlägg: 4 350
|
Tips på sill-inläggning
![]() Jag köpte 3 st burkar med inläggnings-sill, för jag skulle göra 2 sorters sill. Så långt är allt som det ska,,, och så skulle jag blanda och koka lagen. Jag hade ju 3 burkar sill,, alltså kokade jag lag så det skulle räcka till 3 burkar! ![]() Nu sitter jag här med lag som ska räcka till en inläggning till. Har Ni något bra tips på en god och lite annorlunda inläggning? Jag har lagt in Kryddsill och Cintronsill. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Medlem sedan: sep 2005
Inlägg: 1 118
|
Vitlökssill är ju min favorit....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Medlem sedan: sep 2005
Inlägg: 4 350
|
Vitlökssill är gott.
Men jag måster kunna använda inläggningslagen jag redan har färdig |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Medlem sedan: feb 2006
Inlägg: 3 987
|
Gör en löksill det är gott.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Medlem sedan: sep 2005
Inlägg: 4 350
|
Lök har jag i de två andra inläggningarna
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Medlem sedan: dec 2003
Inlägg: 1 081
|
Apelsinsill - rivet apelsinskal.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Medlem sedan: nov 2007
Inlägg: 508
|
Citronsill jättegått
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Medlem sedan: sep 2005
Inlägg: 4 350
|
Citronsillen är ju redan inlagd
Apelsinsill låter inte dumt Fler förslag? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Medlem sedan: nov 2007
Inlägg: 508
|
Inte i detta recept (du kan säker använda den lag du har över)
4 urvattnade saltsillfiléer
3 msk dill, finhackad 1 röd lök, skivad 1 bit purjolök 1 lagerblad, smulat Citronlag: 1 ½ dl vatten 1 ½ dl socker 2 citroner, saften av citronskal, rivet, lite Skölj sillfiléerna och skär i bitar tvärs över. Varva sillen i en skål eller burk med hackad dill, rödlök, purjolök och smulat lagerblad. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp. Dra kastrullen av plattan och rör om tills sockret har smält. Blanda i rivet citronskal. Låt lagen kallna och häll den över sillen. Ställ kallt ett dygn innan servering. Dekorera med färska citronskivor. nsillen är inte färdig inlagd i alla recept Ta rivet från 2 citroner och blanda i din lag |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Medlem sedan: sep 2005
Inlägg: 4 350
|
Det är efter det receptet jag har lagt in citronsillen, förutom att jag har ättika i lagen
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Medlem sedan: nov 2007
Inlägg: 508
|
Då skulle jag lagt in dom sista filerna lika som dom du redan lagt in
När dom är färdiga skulle jag ta upp sillen och blanda ner i någon god cremfraice blaning finns massor av olika förslag här på nätet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Medlem sedan: nov 2007
Inlägg: 508
|
ett exempel
1 sats inlagd sill
2 dl crème fraiche 1 dl gräddfil 1 msk majonnäs 3-4 vitlöksklyftor några varv nymald vitpeppar 1 burk kalamataoliver (gärna urkärnade för enkelhetens skull). Gör så här: Plocka upp sillbitarna ur inläggningslagen och låt dem rinna av lite. Blanda crème fraiche, gräddfil och majonnäs med kryddor, pressad vitlök och urkärnade grovt hackade oliver (det ska vara rejäla bitar!). Varva sill och sås i en kruka och låt stå 1-2 dygn. Sillen håller sig ytterligare 4-5 dygn i kylen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Medlem sedan: sep 2005
Inlägg: 4 350
|
På så sätt kan jag inte använda den lag har har kokat för mycket
Jag får väl försöka komma på någon god annorlunda inläggning |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Medlem sedan: dec 2003
Inlägg: 1 081
|
Saffranssill är säkert inte fel.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Medlem sedan: sep 2005
Inlägg: 4 350
|
Vitlökssill, senapssill, är på gång hos min svärdotter, hon gör de med Creme Fraiche.
Saffranssill kan vara något att fundera på |
![]() |
![]() |
![]() |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:00.