![]() |
![]() | Nyheter | ![]() | ![]() | Artiklar | ![]() | ![]() | Bloggar | ![]() | ![]() | Forum | ![]() | ![]() | Bilder | ![]() | ![]() | Annonser | ![]() | ![]() | Recensioner | ![]() | ![]() | Länkar | ![]() | ![]() | Kalender | ![]() | ![]() | Medlemmar | ![]() | ![]() | Din sida | ![]() | ![]() | Om... | ![]() |




![]() |
#1 |
Medlem sedan: apr 2006
Inlägg: 330
|
tips koka karameller
Jag håller på att koka hårda karameller så här lagom till jul.
Har provat dessa recepten: 2 olika recept. ett på gräddkarameller typ werters orginal och ett som var ett grund recept utan varken färg eller smakäme. Det sistnämda provade jag att göra med hushållsarom med smak av citron, men de blev ganska tråkiga i smaken. Någon som har tips med vad man kan färga och smaksätta och i hur stor mängd. Receptet innehåller 450 gram socker 125 gram fruktsocker och 1,5 dl vatten. Fungar det att använda citronjucie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 522
|
Det finns livsmedelsfärg i många färger och även livsmedelsaromer att köpa på flera ställen - inte bara citron och arrak som det brukar vara i livsmedelsaffärerna.
Surfa runt lite efter "karamelltillverkning" så hittar du nog en hel del. De jag vet på rak arm är Creativ Company http://www.cchobby.se/omraade/Godistillverkning.html och Panduro http://www.pandurohobby.se/pan/IboxS...1600&PGR2=1601 (jag tror länkarna bör gå direkt till rätt avdelning...) Båda har iallafall både råvaror, tillbehör och vägledningar för karameller, och även hela kit om man vill ha allt på en gång. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Medlem sedan: maj 2006
Inlägg: 157
|
Vill du ha syrliga karameller ska du inte glömma att ha i citronsyra, det gäller bara att se till att pulvret rörs ut i smeten ordentligt.
|
![]() |
![]() |
![]() |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 00:08.