![]() |
| Nyheter | Artiklar | Bloggar | Forum | Bilder | Annonser | Recensioner | Länkar | Kalender | Medlemmar | Din sida | Om... |
Bevakningar
Inställningar
Sök i forum
Forumregler |
|
#10 |
|
Medlem sedan: apr 2007
Inlägg: 2 544
|
Här uppe...
Hej rara Tua!
Så här gör vi tjälknöl här uppe; 1-1½ kg innanlår, fransyska, av älg/ren/nöt osv Saltlag: 5 dl vatten 1 ½ dl salt ½ krm saltpeter (kan uteslutas, hållbarhet+färg) 1 tsk socker (vikigt förhöjer smaken) Ev 3 skivade vitlöksklyftor (den förfinade varianten) Lägg det frysta köttet på galler i en långpanna sätt ugnen på 75 gr och låt det stå inne i 12 timmar. Tryck gärna in en termometer när köttet tinat tillräckligt, när den visar 68 gr är köttet klart att läggas i saltlag.. Blanda saltlagen i en en skål eller påse och lägg i köttet. Vänd då och då. Låt köttet ligga i saltlagen i ca 3 timmar. Du, njut och mig ocså för det är ju så himla gott!! |
|
|
|
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 11:41.






Trådad visning