![]() |
| Nyheter | Artiklar | Bloggar | Forum | Bilder | Annonser | Recensioner | Länkar | Kalender | Medlemmar | Din sida | Om... |
Bevakningar
Inställningar
Sök i forum
Forumregler |
|
#4 |
|
Medlem sedan: feb 2007
Inlägg: 425
|
Jag bakar idag så det passar ju bra att jag delar med mig av min goda frestelse Galett-tårta, som egentligen inte är en riktig tårta utan mer som ett jätte-Wienerbröd.
50 gram jäst 2 dl vatten, 37 gradigt 400 gram rumsvarmt mjukt smör 2 ägg (rivet skal av en citron) 2 krm salt 2 dl strösocker 8 dl vetemjöl Blanda degen som vanlig vetedeg, men ta bara hälften av smöret och sockret, den andra hälften ska vara ovanpå. Låt degen jäsa cirka 1 timme. Knåda ihop och dela den i två delar och platta/kavla ut till två 25 cm rundlar. Vik upp kanterna runtom och bred ut smöret och strö på sockret. Grädda i 250 grader cirka 7-8 minuter. |
|
|
|
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 00:35.






Trådad visning