![]() |
![]() | Nyheter | ![]() | ![]() | Artiklar | ![]() | ![]() | Bloggar | ![]() | ![]() | Forum | ![]() | ![]() | Bilder | ![]() | ![]() | Annonser | ![]() | ![]() | Recensioner | ![]() | ![]() | Länkar | ![]() | ![]() | Kalender | ![]() | ![]() | Medlemmar | ![]() | ![]() | Din sida | ![]() | ![]() | Om... | ![]() |




![]() |
#28 |
Medlem sedan: jan 2006
Inlägg: 1 377
|
Julvört
Nu så har jag bakat mitt vörtbröd Här följer receptetpå 4 formbröd.
33cl porter ( finns i vanlig affär) Fyll på med svagdricka upp till en liter degspad 200 g margarin 3,5 dl sirap 2 tsk salt 1 msk ingefära 1 msk malen kryddnejlika 1200g vetemjöl 700g fint rågmjöl 150g torrjäst Eller vanlig jast 1-2 dl russin om man gillar russin Smält margarinet häll i sirap , porter ,svagdricka och värm .lite varmare än vanlig degvätska om man har torrjäst Blanda allt mjöl och krydder och salt och torrjäst.och häll i degvätskan arbeta degen ordentligt. och fyll eventuellt på med mer mjöl till en klippfri deg och till sist blanda ner russinen. jäsa i bunke 50-60 min dela degen i 4 bitar lägg i formar och tryck ut jäsa i formen 20-30 min. 175 grader 50-60 min längs ner pensla med vatten och låt svalna under duk. Lycka till. Senast redigerad av axyzvslut den 2006-12-18 klockan 19:17. |
![]() |
![]() |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:51.