Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler

Gå tillbaka   Sysidans forum > Övriga forum > Fritt Forum
Registrera Dagens inlägg Markera forum som lästa

 
 
Ämnesverktyg Sök i detta ämne Betygsätt ämne Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
Gammal 2006-09-05, 20:42   #7
Ilsefin Ilsefin är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2004
Inlägg: 264
Hmm.. måste diabetikerna har det heeeelt sockerfritt? Jag har en kompis som är diabetiker, och hon äter kakor med socker ibland. Bakar hon själv så utgår hon från vanliga recept men minskar kraftigt på osckret (typ halverar sockermängden) utan att ersätta med något annat sötningsmedel. Jag äter hennes kakor med jämna mellanrum och tycker att de är minst lika goda som "sockerbomberna" i recepten.

Är det mjuka kakor har hon ofta frukt/bär/russin eller liknande i... men jag undrar om det gör någon skillnad insulinmässigt, jag gissar att det mer är att hon tycker att det är gott. Kroppen borde väl reagera likadant på fruktsocker som på vitt socker? fast det sista är bara min okunniga gissning...

Kan du inte kolla med diabetikerna hur de ser på saken?

/Ilse

Senast redigerad av Ilsefin den 2006-09-05 klockan 20:44.
Ilsefin är inte uppkopplad   Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons