Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler

Gå tillbaka   Sysidans forum > Övriga forum > Fritt Forum
Registrera Dagens inlägg Markera forum som lästa

 
 
Ämnesverktyg Sök i detta ämne Betygsätt ämne Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
Gammal 2009-05-12, 14:33   #18
ichigo ichigo är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
Kanske är det mycket mögelsporer i ditt kök? Jag hade problem i ett kök jag bodde i som studentlya och där kunde det bara gå en vecka innan hela brödlimpan blev blågrön av mögel. Det beror nog mycket på ventilationen i lägenheten också tror jag.

Här kan brödet stå i ca 5 dagar innan det blir mögligt. Och då förvarar vi dem i plastpåsar eller papperspåsar, dvs de påsar de åkt i med köpet, i skafferiet. Men om vi misstänker att vi inte hinner äta av brödet inom några dagar så fryser vi ner halva. Färdigskivade så man lätt kan ta det man behöver.

Förresten, det är värre att ha i kylskåpet, det möglar lättare där, har jag läst. Det bästa är egentligen att ha i öppen papperspåse i skafferi med minimal antal mögelsporer så det är torrt och bra. Men då får man torr bröd istället. Så det är avvägning mellan att torka brödet och att behålla fukten och riskera mögel.
ichigo är inte uppkopplad   Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons