![]() |
| Nyheter | Artiklar | Bloggar | Forum | Bilder | Annonser | Recensioner | Länkar | Kalender | Medlemmar | Din sida | Om... |
Bevakningar
Inställningar
Sök i forum
Forumregler |
|
|
|
#1 |
|
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
|
Kanske är det mycket mögelsporer i ditt kök? Jag hade problem i ett kök jag bodde i som studentlya och där kunde det bara gå en vecka innan hela brödlimpan blev blågrön av mögel. Det beror nog mycket på ventilationen i lägenheten också tror jag.
Här kan brödet stå i ca 5 dagar innan det blir mögligt. Och då förvarar vi dem i plastpåsar eller papperspåsar, dvs de påsar de åkt i med köpet, i skafferiet. Men om vi misstänker att vi inte hinner äta av brödet inom några dagar så fryser vi ner halva. Färdigskivade så man lätt kan ta det man behöver. Förresten, det är värre att ha i kylskåpet, det möglar lättare där, har jag läst. Det bästa är egentligen att ha i öppen papperspåse i skafferi med minimal antal mögelsporer så det är torrt och bra. Men då får man torr bröd istället. Så det är avvägning mellan att torka brödet och att behålla fukten och riskera mögel. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Medlem sedan: nov 2007
Inlägg: 335
|
Frysen...
Vi fryser allt bröd direkt. Vi är bara tre hemma och även om inte brödet möglar så blir det torrt och tråkigt...
Men det är besvärligt att skiva det innan frysen, men praktiskt att ta ut skivor när man ska äta. Det är när jag bakar själv vill säga (periodare!). ![]() Köpebrödet numera är ju nästan alltid skivat...om man köper det i plastpåse vill säga. Annars är ett riktigt gott surdegsbröd underbart gott! Tua: vad är det för bröd du köpt? /M |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Medlem sedan: feb 2006
Inlägg: 3 987
|
Törs nog inte säga vilket bröd det är för då får man väl en stämmning på halsen haha
En ledtråd är att jag Längtar inte att äta det igen haha |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Medlem sedan: nov 2008
Inlägg: 92
|
Citat:
Det vore väl lagom oskyldigt...? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
|
Vi bor inte i USA så det är nog lugnt att säga märket! Såvida det inte är emot forumets regler, förstås.
Det finns mängder av konsumentsajter där man fritt diskuterar sådana här saker. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Medlem sedan: nov 2008
Inlägg: 92
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Medlem sedan: feb 2006
Inlägg: 3 987
|
Ok, min ledtråd var ju att jag inte längtar till att äta det igen. Således är det Pågens Längtan som vägrar dö.
|
|
|
|
![]() |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 21:09.




Så det är avvägning mellan att torka brödet och att behålla fukten och riskera mögel.




Hybrid-visning
