![]() |
| Nyheter | Artiklar | Bloggar | Forum | Bilder | Annonser | Recensioner | Länkar | Kalender | Medlemmar | Din sida | Om... |
Bevakningar
Inställningar
Sök i forum
Forumregler |
|
|
|
#1 |
|
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 108
|
Jag vill bara tillägga att mjölk homogeniseras= dela på fettpartikarna för att det ska vara samma fetthalt i hela mjölkpaketet. Detta görs inte i Gammaldags mjölk därför flyter fettet högst upp i paketet.
Pastörisering är en annan sak. Då upphettar man mjölken till 72 grader för att bakterier ska dö. Detta måste enligt svensk lag göras med alla mjölk som ska säljas. Mjölk bonden får inte ens sälja till grannen utan att den är pastöriserad. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Medlem sedan: okt 2006
Inlägg: 57
|
Nu handlar det inte om att sitta och tvinga i sig en
tallrik jord, det var inte min mening att det skulle uppfattas på det viset ![]() Men för mig som är uppvuxen på landet med egna morötter och potatis så känns det väldigt naturligt att ta sig en morot i landet och "dra av jorden" på gräset, och sedan njuta av den goda smaken, utan att den ska behöva vara helt renskrubbad. Ang att vara gravid och äta helt vegetariskt så går det alldeles utmärkt. Men det gäller givetvis som alltid att äta en väl sammansatt kost. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Medlem sedan: sep 2007
Inlägg: 386
|
Metallmii : nä det trodde jag inte att du menade
När jag var liten tog man också små morötter direkt ur landet ibland och åt. Men jag skulle nog inte göra det nu utan att tvätta dem ![]() Trulan: Japp pastörisering är när det värms upp. Dela på fettet är nåt annat ang. sötningsmedel så smakar det ju så läskigt..iaf aspartam. Xylitol(björksocker) känns lite mer okej däremot. Har inte den smaken |
|
|
|
![]() |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:39.






När jag var liten tog man också små morötter direkt ur landet ibland och åt. Men jag skulle nog inte göra det nu utan att tvätta dem
Hybrid-visning
