![]() |
![]() | Nyheter | ![]() | ![]() | Artiklar | ![]() | ![]() | Bloggar | ![]() | ![]() | Forum | ![]() | ![]() | Bilder | ![]() | ![]() | Annonser | ![]() | ![]() | Recensioner | ![]() | ![]() | Länkar | ![]() | ![]() | Kalender | ![]() | ![]() | Medlemmar | ![]() | ![]() | Din sida | ![]() | ![]() | Om... | ![]() |




![]() |
#3 |
Medlem sedan: jan 2006
Inlägg: 1 918
|
Eller denna från ICA?
Marinerad fläskfilé med grön örtsås Ingredienser Portioner: 30 4 kg fläskfilé 50 g smör eller margarin salt svartpeppar 2 dl balsamvinäger 4 dl olja 1 msk salt 1 tsk svartpeppar 200 g soltorkade tomater 3 krukor basilika Örtsås: 8 äggulor 8 dl örter (hackade, t ex rosmarin, timjan, bladpersilja) 3-4 vitlöksklyftor 1 dl fransk senap 1 msk salt 1/2 tsk kajennpeppar 8 dl olja Tillagningstid: Över 20 min Svårighetsgrad: Medel Gör så här Putsa fläskfiléerna. Bryn i omgångar i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg filéerna i en långpanna. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen, 225°C, tills termometern visar 70°C. Låt köttet kallna över natten i kylskåp. Skiva köttet tunt, lite på snedden och lägg det på serveringsfat. Blanda vinäger, olja och kryddor. Strimla tomaterna och basilikan och blanda i dressingen. Skeda dressingen över köttet, täck med plastfolie och låt stå kallt till servering. Gröna örtsåsen: Blanda äggulor, örter, skalade vitlöksklyftor, senap, salt och peppar i en matberedare. Tillsätt oljan lite i taget medan maskinen går och kör tills allt är väl blandat. Späd ev med lite vatten om såsen blir för tjock. Ställ kallt till servering |
![]() |
![]() |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
Ämnesverktyg | Sök i detta ämne |
Visningsalternativ | Betygsätt det här ämnet |
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 01:51.