Sysidans forum

Sysidans forum (http://www.sysidan.se/forum/index.php)
-   Fritt Forum (http://www.sysidan.se/forum/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Hjälp med recept! (http://www.sysidan.se/forum/showthread.php?t=13687)

chan 2008-05-05 10:12

Hjälp med recept!
 
Har letat på olika receptsidor efter ett recept på fläskfilé, som man grillar eller steker och sedan skivar och slår marinad över efter tillagningen. Detta serveras sedan kallt. Nån som har ett sånt recept eller vet var man kan hitta det? Tacksam för alla tips!

Mvh, Christina

avsl0203 2008-05-05 10:22

Är det denna du söker?

MARINERAD KALL FLÄSKFILÉ
Ingredienser: (15 - Portioner)

1700g - Fläskfilé
- Smör till stekningen
- ---------KRYDDBLANDNING-----
2msk - Salt
1/2tsk - Svartpeppar
1tsk - Mexikansk kryddblandning
1tsk - Finstött rosmarin
1tsk - Salvia
1/2tsk - Vitlökspulver
- ------------MARINAD---------
1/2tsk - Salt
1tsk - Svartpeppar
1dl - Vinäger
3/4dl - Vatten
3dl - Olja
2 - Vitlöksklyftor; pressade
1 - Gul lök; finhackad
1dl - Finhackad persilja
1dl - Kapris


Beskrivning:
Sätt ugnen på 225°. Putsa filéerna, blanda kryddorna till
kryddblandningen och klappa in den i filéerna. Bryn filéerna runt om
i en stekpanna med lite smör. Lägg dem i en långpanna och stek
färdigt i ugnen, 15-20 minuter beroende på tjockleken. Låt dem svalna
och förvara dem i kylskåp fram till serveringen. Gör även marinaden
färdig och förvara i kylskåpet. Marinad: Hacka lök och persilja fint
och låt kaprisen rinna av. Blanda alla ingredienser till marinaden
och smaka av den. Vispa i den då och då tills saltet har smält.

Servering: Skär det kalla köttet i drygt 1/2 cm tjocka skivor och
lägg upp på ett fat med kant. Häll marianden över och låt köttet
marinera på svalt ställe minst 1-2 timmar före serveringen.


Källa: Sydsvenskan 23/6-93 Ingrid Wickström, Malmö.

avsl0203 2008-05-05 10:24

Eller denna från ICA?

Marinerad fläskfilé med grön örtsås
Ingredienser
Portioner: 30

4 kg fläskfilé
50 g smör eller margarin
salt
svartpeppar
2 dl balsamvinäger
4 dl olja
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
200 g soltorkade tomater
3 krukor basilika

Örtsås:
8 äggulor
8 dl örter (hackade, t ex rosmarin, timjan, bladpersilja)
3-4 vitlöksklyftor
1 dl fransk senap
1 msk salt
1/2 tsk kajennpeppar
8 dl olja


Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel


Gör så här
Putsa fläskfiléerna. Bryn i omgångar i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

Lägg filéerna i en långpanna. Stick in en
köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen, 225°C, tills termometern visar 70°C. Låt köttet kallna över natten i kylskåp.

Skiva köttet tunt, lite på snedden och lägg det på serveringsfat. Blanda vinäger, olja och kryddor.

Strimla tomaterna och basilikan och blanda i dressingen. Skeda dressingen över köttet, täck med plastfolie och låt stå kallt till servering.

Gröna örtsåsen:
Blanda äggulor, örter, skalade vitlöksklyftor, senap, salt och peppar i en matberedare. Tillsätt oljan lite i taget medan maskinen går och kör tills allt är väl blandat. Späd ev med lite vatten om såsen blir för tjock. Ställ kallt till servering

chan 2008-05-05 10:41

Tack!
 
Tusen tack! Visste väl att jag skulle få snabb hjälp på detta fantastiska forum!

Hälsningar, Christina


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 17:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.